Hopp til innhold

Vil tvinge Blitz til å kaste ut asylsøkerne

Fremskrittspartiet er svært misfornøyd med at en stor gruppe asylsøkere har bodd i blitzhuset i Pilestredet i flere uker.

Mazyar Keshvari

Mazyar Keshvari fra Fremskrittspartiet er svært misfornøyd med at asylsøkerne bor i Blitzhuset.

Foto: Knut-Martin Løken / NRK

En gruppe på minst 30 palestinere bor i dag i huset.

– Jeg mener det er helt uakseptabelt at blitzhuset har blitt et provisorisk asylmottak for ulovlige asylanter som skal sendes ut av landet. Det er ikke sanitære forhold til det og det er sikkert betenkeligheter også i forhold til brann og sikkerhet, sier leder av helse og sosialkomiteen i Oslo kommune Mazyar Keshvari (Frp).

Les også:

– Må kastes ut

Han mener Blitz nå må ta ansvar for hva som skjer i sitt eget bygg, og få asylsøkerne ut.

– Det er de som disponerer huset, det er de som har nøkkelen og bestemmer hvem som kan gå inn og ut av dette huset, sier han.

Så de må kaste dem ut?

– Ja selvfølgelig.

– Krav på beskyttelse

Leder ved Antirasistisk senter, Kari Helene Partapuoli, reagerer på Fremskrittspartiets utspill.

– Dette er et utspill som kommer for å ta oppmerksomheten vekk fra det at palestinske flyktninger fra Gaza og Vestbredden i veldig stor grad ikke får opphold i Norge. Dette er mennesker som har krav på beskyttelse. Saken handler egentlig om asylsøkernes situasjon ikke om hvor de bor, sier Partapuoli.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kari Helene Partapuoli

Kari Helene Partapuoli, som er leder for Antirasistisk senter, har lite til overs for utspillet til Fremskrittspartiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Nødvendig

Hun mener blitzhuset ikke har stort annet valg enn å huse palestinerne, selv om hun er den første til å innrømme at bygget ikke har det som skal til for å være bolig for mange mennesker.

– Men det har heller ikke kirker når de tar i mot kirkeasylanter, så dette er et unntak og er selvfølgelig ikke slik det skal være. Men det er grunnen til at de er der som er viktig. Noen ganger er det nødvendig at det finnes åpne rom hvor man kan søke tilflukt når det er nødvendig, sier hun.

Les også: