Hopp til innhold

Spår billige og ledige hotellrom

En ny rapport spår billigere hotellrom og lavere belegg på hotellene i Trondheim i årene som kommer.

Planlagt hotell i Trondheim

Trondheims nye store konferansehotell slik det etter planen skal stå ferdig i 2012.

I løpet av de neste to åra vil byen få nesten 600 nye rom. I dag ble grunnsteinen lagt ned det som skal blir Trondheims nye store konferansehotell med åpning i 2012.

Hotellet som alt er i ferd med å skyte i været har pop og rock-muséet Rockheim som nærmeste nabo. Det vil med sine åtte etasjer virkelig ruve på Brattørkaia.

Petter Stordalen

Petter Stordalens firma skal drive hotellet.

Foto: John Arne Hoff Johansen / NRK

– Om folk kommer med fly eller båt eller tog eller fly så kommer de til å se dette flotte bygget, sa en entusiastisk Petter Stordalen ved grunnsteinnedleggelsen.

Petter Stordalen og Odd Reitan

Det er Petter Stordalens Choice-kjede som skal drifte hotellet, mens Realinvest og Odd Reitans EC Dahls Eiendom investerer 760 millioner i selve bygget.

Odd Reitan

Odd Reitans firma skal bygge hotellet.

Foto: John Arne Hoff Johansen / NRK

– Det å være med å bygge et hotell i sentrum av Trondheim, er midt i forretningsidéen til eiendomsselskapet, sier Odd Reitan.

I tilegg til store kongressarealer, blir det 400 nye rom i hotellet. Dette kommer i tillegg til 170 nye rom i nytt Rica-hotell i Trondheim i 2011.

– Vi bygger jo dette hotellet for at det skal stå her i flere hundre år, så det vil sikkert overleve 30-40 kriser, og vi bekymrer oss verken over krisene eller konkurransen, sier Stordalen sjølsikkert.

Færre hotellovernattinger

Ifølge rapporten Norsk Hotellnæring har det vært stor nedgang i belegget ved hotellene i Trondheim de siste to åra. Med to nye hoteller vil belegget falle dramatisk fra 2012 dersom ikke etterspørselen øker.

– Dette hotellet vil bli annerledes og større og såpass spesielt at jeg er sikker på at det vil finne sin plass i Trondheim avslutter Odd Reitan.

NHO er positiv til nytt hotell

Også NHO har stor tro på nysatsinga på hotellfronten da det er viktig for næringslivet, spesielt med tanke på muligheten for å legge større kongresser til byen.

Seniorrådgiver i NHO, Sven-Erik Knoff.

Seniorrådgiver i NHO, Sven-Erik Knoff.

Foto: NRK

– Det er kjempeflott, for med det nye hotellet på Brattøra vil Trondheim få fylt et behov som de ikke har i dag sier seniorrådgiver i NHO, Sven-Erik Knoff.

Han ser at overetablering kan føre til problemer for de etablerte tradisjonelle hotellene, men poengterer at et kongresshotell er noe næringslivet har etterspurt lenge.

Byggeplass på Brattøra i Trondheim

Hotellet som alt er i ferd med å skyte i været ligger på Brattørkaia ved Trondheimsfjorden.

Foto: John Arne Hoff Johansen / NRK