Hopp til innhold

Reaksjoner på Rotmos islamfrykt

– Når artisten Hans Rotmo sier han er redd for å kritisere islam, viser det at han ikke vet hva han snakker om, sier styreleder i Islamic Cooperation i Steinkjer, Ali Gotvassli.

Styreleder Ali Gotvassli i Islamic Cooperation i Steinkjer

Ali Gotvassli er styreleder i Islamic Cooperation Trøndelag i Steinkjer

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Rotmo sier til NRK at han ikke våger å kritisere islam fordi han frykter represalier.

– Hvis jeg skulle sagt det jeg faktisk mener om islam, så er jeg ikke langvarig på denne kloden, nei, sier Rotmo.

Dette får Gotvassli til å reagere.

– Han trenger ikke stå fram som offer. Han trenger ikke frykte represalier, iallfall ikke i Norge, sier Gotvassli.


– Det er mange som kritiserer islam, vi rører ikke et hår på dem.

Kritisk mot kristendommen

Rotmo arbeider for tida med en ny utgave av Vårres jul, som er kritisk til kristendommen og som i sin tid, for 30 år siden, fikk mange kristne til å reagere. Han tror helt sikkert at noen kommer til å lage ei tilvarende plate om islam.

– Men det blir ikke meg. Det tør jeg ikke. Jeg kjenner til islam ganske brukbart. Der er det en helt annerledes tankegang. Vi som ikke tror på islam skal fordømmes og gå til grunne. Dette står i hvert sura i koranen, sier Rotmo.

– Kunnskapsløshet

Gotvassli mener at Rotmo ikke vet hva han snakker om og oppfordrer ham til å vise fram disse skriftene og diskutere det med han eller andre muslimer.

– Dette viser at han er utvitende om islam og andre religioner. Det står også i bibelen at de som ikke tror skal havne et visst sted, sier Gotvassli.

Han tror ikke Rotmos uttalelser fører til økt kritikk av islam eller at noe annet.

– Hatsk angrep

– Det er beklagelig og uheldig at en artist å angripe fredelige mennesker som ikke har gjort ham noe, men han må bare si det han vil, slik jeg sier det jeg vil om ham, sier Gotvassli.

Han er litt overrasket over utspillet fra Rotmo, en artist han kjenner til og har lyttet på.

– Han har trampet i salaten og rammer vel bare seg selv som artist. Alle kan si hva de mener i Norge uten at det får konsekvenser for dem.

– Hva med påstanden om at muslimer er mindre tolerante enn kristne når de blir kritisert?

– Det finnes noen fanatikere i alle religioner. Men vi må respektere all slags tro, det bør også Rotmo. Han bør være forsiktig som artist med å utale seg med hat mot andre trossamfunn. Det gir et dårlig bilde av ham. Han bør holde seg til bransjen sin, sier Gotvassli.