Hopp til innhold

Gratis martnasklem

Under Steinkjermartnan kan du sikre deg en gratis Røde Kors-klem.

Gratis klem!
Foto: Tariq Alisubh/NRK

I en tid hvor enkelte bedrifter innfører kysse- og klemmeforbud for sine ansatte av frykt for svineinfluensasmitte, går Røde Kors Ungdom Steinkjer til motsatt ytterlighet. Røde Kors- jentene Christa Sklett Løvik og Trine Grannes Sklett går rundt i byens martnasgater og tilbyr gratis klemmer til de forbipasserende.

Ikke engstelige

Godt martnastilbud

Christa Sklett Løvik og Trine Grannes Sklett

Foto: Tariq Alisubh/NRK

- Dette er bra. Vi har delt ut mange klemmer allerede, sier jentene, som ikke er redde for svineinfluensaen. – Nei, det er en risk vi tar. Alt for Røde Kors!

Free Hugs-bevegelsen ble startet av Juan Mann i Sydney 30. juni -04. Han ønsket å glede et medmenneske ved å gi bort en klem og få andre til å føle seg bedre. Siden har bevegelsen spredd seg over hele verden. Free Hugs-skiltene har dukket opp i alle verdensdeler, og nå er altså turen kommet til Steinkjer.

Reklamestunt

- Det var lederen vår som fant ut at vi skulle gjøre dette for å reklamere for oss selv, forteller de to klemmende jentene Christa og Trine. – Vi er så få i Røde Kors Ungdom Steinkjer, og vi vil ha flere medlemmer. Vi vil vise at det er mye artig vi kan gjøre, sier de to, som virkelig vil anbefale aktivitetene i foreningen.
- Hos oss får du lære nye ting, blir kjent med mange folk og får nye venner!