skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Samleside: HELE INTERVJUET

Ib Michael

Publikumsfavoritten Ib Michaels roman "Blå bror" handler om gymnasietiden i Roskilde på 60-tallet. Blant bokens ingredienser finner vi smalfilm, sinnssykdom og det obligatoriske trekantdramaet. Han tviholder på at boken er en fiksjon - publikum og anmeldere lar seg ikke overbevise.

Ari Behn

I Ari Behns siste bok "Entusiasme og raseri" møter vi et persongalleri som til forveksling er likt både forfatteren og kjente TV-personligheter. På tross av likheter med virkeligheten er og blir boken og personene bare en fiksjon, sier Ari Behn .

Heine T. Bakkeid

"Jeg står rett utenfor døra når Marcus trykker av hagla og blåser hodet av seg". Slik begynner Heine T. Bakkeids første voksenroman, "Uten puls". Han vokste opp i den lille bygda Borkenes i Troms. På 90-tallet ble bygda hjemsøkt av katastrofen - sju mennesker tok livet av seg.

Hele intervjuet:

Tre jubilanter

Tre av Norges største forfattere debuterte i 1976: Anne Karin Elstad med "Folket på Innhaug", Lars Saabye Christensen med "Historien om Gly" og Herbjørg Wassmo med diktsamlingen "Vingeslag". 30 år etter er de like aktuelle, og ute med nye bøker.

Arne Heli, 1924 - 2006

Vi hadde fått vite at 81-årige Arne Heli hadde skrantende helse, og hvis vi ville snakke med ham måtte vi skynde oss. Kvikk og opplagt tok han i mot oss i leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo, og det var vanskelig å se for seg at mannen skulle gå bort kun kort tid etter intervjuet.

Sauebonde på rederjakt

Kjell Ola Dahl

Kjell Ola Dahl er både forfatter og sauebonde. Han har skrevet kriminalromaner med økonomisk krim som tema i 15 år. Nå har han skrevet en nøkkelroman om norske næringslivsledere på 70-tallet.

Nye historier om gamle kriger

Antony Beevor

Historikeren Antony Beevor har fått et stort publikum i Norge med sine krigsbøker. Nå er han aktuell med boka "Kampen om Spania". Han ga ut boka første gang tidlig på 80-tallet, men tilgangen på nye arkiver og kilder fikk ham til å endre fortellingen.

Nobel lesesirkel

Da Elizabeth Noble skrev suksessromanen "Lesesirkelen" brukte hun sin egen lesesirkel som inspirasjon. Bokprogrammet har også latt seg inspirere av de fem entusiastiske damene: Elizabeth, Jenny, Maura, Nicola og Catherine.

Hele intervjuet - nesten uredigert

Karin møter Karin

De heter Karin og skriver psykologiske krimbøker. Bokprogrammet førte dem sammen - Karin Fossum fra Norge og Karin Alvtegen fra Sverige - Hans Olav Brenner puttet dem inn i en liten bil, og så snakket de hull i hodet på hverandre i timesvis.

Hele intervjuet - nesten uredigert:

Ayann Hirsi Ali vs. Nazneen Kahn-Østrem

Den norske forfatteren Nazneen Kahn-Østrem og den somalisk-nederlandske forfatteren Ayaan Hirsi Ali er opptatt av forholdet mellom Vesten og den muslimske verden. Men de har helt forskjellige utganspunkt – og er dypt uenige om det meste. Nå er de ute med hver sin bok.

FLERE SAKER

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no