skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Hele intervjuet:

Tre jubilanter

Tre av Norges største forfattere debuterte i 1976: Anne Karin Elstad med "Folket på Innhaug", Lars Saabye Christensen med "Historien om Gly" og Herbjørg Wassmo med diktsamlingen "Vingeslag". 30 år etter er de like aktuelle, og ute med nye bøker.

Publisert 26.09.2006 16:19. Oppdatert 04.10.2006 16:12.
Lars Saabye Christensen
Med "Folket på Innhaug" ble Anne Karin Elstad raskt en populær. Boken var den første av fire bøker i en historisk romansyklus med handling fra begynnelsen av 1800-tallet. Senere har hun skrevet om mellomkrigstiden, krigstiden, den nære fortid fra 1950-1970-tallet og samtiden. Nå har hun skrevet om sin egen barndom og oppvekst i romanen "Hjem".

Lars Saabye Christensen har skrevet haugevis av bøker og priser, og fått en unik posisjon som forfatter i Norge. Det er nok å nevne "Beatles" og "Halvbroren". Årets bok, "Saabyes sirkus", er en sann historie bygget på en løgn, eller en løgn bygget på en sann historie. – Det er sant at jeg falt, men ikke i Paris, sier Saabye Christensen.

Herbjørg Wassmo. Foto: NRK
Herbjørg Wassmo slo igjennom i 1981 med "Huset med den blinde glassverandaen", den første boken i trilogien om Tora. Trilogien om Dina, som ble påbegynt med "Dinas bok" i 1989, er hennes andre hovedverk. Hennes siste roman "Et glass melk takk", handler om menneskehandel og misbruk av kvinner. - Jeg var så sint, lenge. Og jeg må vel innse at jeg har skrevet min første politiske roman, sier hun i intervjuet med Hans Olav Brenner.
Hans Olav Brenner og Anne Karin Elstad i Botanisk have i Oslo. Foto: NRK


Se intervjuene med de tre forfatterne - nesten uredigert:

Forfattersider

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no