skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 

Nobel lesesirkel

Da Elizabeth Noble skrev suksessromanen "Lesesirkelen" brukte hun sin egen lesesirkel som inspirasjon. Bokprogrammet har også latt seg inspirere av de fem entusiastiske damene: Elizabeth, Jenny, Maura, Nicola og Catherine.

Publisert 29.08.2006 16:20. Oppdatert 29.08.2006 18:48.
De hadde holdt på i fem år da Elizabeth, eller Lizzie som de kaller henne, plutselig ble forfatter. Og ikke nok med det; boken hun skrev var inspirert av dem.
- Først trodde vi det ikke. Nå er vi veldig stolte av henne, og tar til oss litt av berømmelsen, sier damene.

Selvfølgelig kan de kjenne seg selv, og hverandre, litt igjen i enkelte trekk hos personene i boken, men det har aldri streifet dem at de skulle føle seg utlevert. Dessuten; boken og berømmelsen har ikke forandret noe, Lizzie er den samme, like omtenksom og opptatt av de andre som før.

For Hans Olav Brenner ble møtet en opplevelse: "En enkel gutt fra Norge falt i staver over det faktum at medlemmene bodde i hvert sitt private slott i tilbaketrukne Surrey i England, og jeg ble dyttet i et sløvende glass hvitvin med en gang jeg entret Postman Pat-land. Men for all del, Lizzie og vennene hennes skal ha for at de åpnet dørene for Bokprogrammet!", skriver han i dagboken.
Møtet med lesesirkelen ble en opplevelse for Hans Olav Brenner. Foto: NRK


Møt Lizzie, Jenny, Maura, Nicola og Catherine, og se hele intervjuet, nesten uredigert!
Møt lesesirkelen - nesten uredigert

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no