skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Sauebonde på rederjakt

Kjell Ola Dahl

Kjell Ola Dahl er både forfatter og sauebonde. Han har skrevet kriminalromaner med økonomisk krim som tema i 15 år. Nå har han skrevet en nøkkelroman om norske næringslivsledere på 70-tallet.

Publisert 12.09.2006 19:44. Oppdatert 13.09.2006 10:07.
Patriarken i den nye boka "Lindeman & Sachs" heter Georg Spenning, og ligner veldig på redergiganten Hilmar Reksten, men det betyr ikke at det handler om Reksten, sier Dahl.

- Jeg skriver romaner, og da ljuger jeg. Disse historiene har ikke skjedd, men kunne ha skjedd. Men jeg blir inspirert av virkeligheten, og jeg er inspirert av Hilmar Reksten, men ikke bare han.

- Jeg kan ikke snakke om penger, jeg må snakke om folk, sier Kjell Ola Dahl. Foto: NRK
- Jeg vil forsøke å forstå hvorfor det er blitt som det er blitt med den kyniske pengekulturen vi har fått. Etter krigen var Norge et U-land, stod med lua i hånda og fikk kjempeoverføringer fra USA. Arbeiderpartiet bygde opp velferdsstaten og skapte solidaritet. I dag er vi verdens rikeste land, men har verdens mest kyniske politikere. Hvordan ble det slik? Det er mitt prosjekt.

For å finne ut det, følger han pengene.

- Da er det er ett sted jeg mener du kan forstå pengemakta: gjennom generasjonene. For å vise frem pengemakta må jeg ha generasjonene. Jeg kan ikke snakke om penger, jeg må snakke om folk, sier Kjell Ola Dahl.

Se hele intervjuet med Kjell Ola Dahl – nesten uredigert.

Forfatterside: Kjell Ola Dahl


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no