skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 

Ari Behn

I Ari Behns siste bok "Entusiasme og raseri" møter vi et persongalleri som til forveksling er likt både forfatteren og kjente TV-personligheter. På tross av likheter med virkeligheten er og blir boken og personene bare en fiksjon, sier Ari Behn .

Publisert 10.10.2006 12:10. Oppdatert 10.10.2006 16:57.
Hans Olav Brenner og Ari Behn møttes i største hemmelighet om natten, etter stengetid, på Theatercafeen i Oslo. Det var her, i 1993, at Ari Behn, sammen med to venner, erklærte seg som "den nye vinen" - og ble utestengt på livstid. Stuntet er med i den nye boka, og det er ikke det eneste virkelighetsnære. Hovedpersonen Kryx Zissvoll brakdebuterer med bok. Vi møter komidronningen Vera Sara som sammen med sine to mannlige makkere har et moroprogram på NRK TV. Vi møter kjendisfotografen Ole Bjorli og performancekunstneren Ivo Fanfare. Det er åpenbare likheter med Ann-Kat Hærland, Per Heimly og Jono El Grande, men de er allikevel fiktive, sier Behn. Men hvorfor er da gjenkjenneligheten så stor?

- Figuren Ari Behn har blitt en fiktiv medieskikkelse, og til slutt stod jeg i veien for meg selv. Jeg begynte der jeg startet, der Kryx blir kastet inn i en medievirkelighet som tar helt av, her er det paralleller, men jeg har brukt historien til å skape mitt eget fiktive litterære univers.

- Se her, jeg har den på høyre side, sier Ari Behn. Foto: NRK
For å bevise det drar han opp genseren og blotter venstre skulder:
- Kryx Zissvoll har tatovering på venstre skulder, men her er det ingen. Jeg har den selvfølgelig på den høyre...

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no