skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 

Ib Michael

Publikumsfavoritten Ib Michaels roman "Blå bror" handler om gymnasietiden i Roskilde på 60-tallet. Blant bokens ingredienser finner vi smalfilm, sinnssykdom og det obligatoriske trekantdramaet. Han tviholder på at boken er en fiksjon - publikum og anmeldere lar seg ikke overbevise.

Publisert 17.10.2006 13:32. Oppdatert 17.10.2006 13:32.
Ib Michael Rasmussen, som han egentlig heter, er født i Roskilde i 1945. Han har studert indianske språk og kulturer ved Københavns Universitet og debuterte i 1970 med romanen "En hidtil uset drøm om skibe". Ut over å være forfatter er han en pasjonert globetrotter som har vært på utallige tokt (ofte med seilskip), blant annet til Sydamerika, Polynesia, Grønland og Nordkapp. Dette har resultert i flere reisebøker i tillegg til romaner, diltsamlinger og hørespill. Bøkene hans er oversatt til mange språk, og han har fått mange priser. Blant annet ble han kåret til Danskenes Yndlingsforfatter i 1995.

Egentlig ville Michael lage film, ikke skrive bøker, og det er en helt klar sammenhengen mellom den unge Ib Michael og gutten i boka hans.

- Jeg både bruker og misbruker mitt liv i mine bøker, sier Ib Michael til Hans Olav Brenner. Foto: NRK
- Romanpersoner vokser best ut av forfatteren selv. De blir mer troverdige og lettere å identifisere seg med. Jeg skriver en roman, ikke en selvbiografi, men det er klart mine erfaringer er med. Men ved å skrive en roman, og bekjenne meg til fiksjonen, får jeg langt større frihet til å nærme meg en sannhet, sier Ib Michael til Hans Olav Brenner.LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no