skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Hele intervjuet:

Jonny Halberg – nesten uredigert

Jonny Halberg debuterte i 1989, og har skrevet både noveller, romaner og filmmanus. Romanen "Flommen" ga ham både P2-lytternes romanpris og kritikerprisen i 2001. Hans siste bok "Tvillingen" har også gitt ham gode omtaler.

Publisert 07.03.2006 13:03. Oppdatert 07.03.2006 13:13.
Jonny Halberg er fascinert av familien, og småsamfunnets lukkede rom. Hans siste roman "Tvillingen" kretser rundt en ekstrem familie, der det skjer ting som er så ekstreme at det er vanskelig å tro at slikt virkelig kan skje.

Hovedpersonen, en fallitt ung forretningsmann, vender hjem til bygda. Når han kommer fra den internasjonale finansverdenen til den nakne fattigdommen, oppdager han at familien har en skjult historie.
Når løgnene avsløres blir det ekstremt vanskelig og vondt. Historien overdramatiserer ikke, virkeligheten er mye verre, mener Halberg.

- Det er ikke min slektshistorie. Jeg bruker bare et landskap jeg kjenner godt, sier Halberg.
- Jeg sier ikke at dette er virkeligheten for alle, men hvis det ikke er noe fiendskap i familier så har ikke jeg noe å skrive om. Norge er et rikt land, men fy f... så mye djevelskap som finnes. På en måte er det bra for en som skriver, men på en annen side er det ikke bra for folk som sitter i gjørma, sier Halberg.

Halberg har mer å fortelle. Se hele intervjuet i NRKs nett-TV!

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELE INTERVJUET

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no