Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Når fedrene får bestemme

Hidrafisk står på menyen. Retten kom til verden en gang Jon Håkedal og en vennefamilie var på ferie på øya Hidra. Det var fedrenes tur til å lage mat.

Publisert 23.04.2004 10:46. Oppdatert 03.05.2004 11:10.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Helena Rønning

Utgangspunktet var at de hadde en stor ørret. Retten skulle være noe som var godt å spise for barna, og smakte spennende for de voksne også.

Fisk er tøffe saker.
Egentlig kan du putte alt du ønsker av grønnsaker i denne retten. Men Jon har alltid med gulrøtter, vårløk, squash og sukkererter.


HIDRAFISK - BAKT ØRRET

Du trenger:

To ørret-fileter
3-4 gulrøtter i skiver
1 squash
3-4 vårløk
1/4 sellerirot
En neve sukkererter
En boks brekkbønner
Et par kvaster fersk dill
En boks Crème Fraiche
Litt sennepsaus/eller Ravigote saus
Salt, sitronpepper, karri, gurkemeie
1 dl. hvitvin/vann
Evt. capers til å drysse over til slutt

Kle fisken med det du måtte ha av grønnsaker.
Fremgangsmåte:

Rens filetene for bein. Da blir de mye hyggeligere å spise for barna, og for andre som har angst for fiskebein.

Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Gjør det samme med
squashen. Legg skivene med squash utover en tallerken. Kvern litt salt på og la de stå.

Vårløken deles der det hvite går over i å bli grønt. Hakk den hvite delen i skiver, og den grønne delen på langs, så det blir noen grønne fine blader. Sellerirot renses og deles i terninger. Sukkerertene skylles.

Sett ovnen på 200 grader og ta frem langpanna. Langpanna kler du med aluminiumsfolie. Folien skal dekke hele fisken over og under.

Vips! Pappas fisk er servert.
Legg gulrøtter, vårløk og sellerirota i folien med et par teskjeer smør. Dryss sitronpepper, litt karri, litt gurkemeie og litt salt på den ene fiskefilèten og legg den over rotgrønnsakene. Oppå der legger du et par kvaster fersk dill, det grønne fra vårløken og en boks Crème Fraiche. Ha også på sennepsaus og/eller litt Ravigotesaus.

Hvis du liker capers, er det godt å drysse over.
Krydre den andre ørret-fileten på samme måte som den første og legg i folien.

Så kan du legge en boks med brekkbønner rundt fisken sammen med sukkerertene. Til slutt legger du squashskivene pent oppå fisken.

Du kan helle over 1 dl. vann eller hvitvin før du lukker folien igjen. Si "ha det bra" til fisken og sett den inn i ovnen på 200 grader i minst 1 1/2 time.

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no