Hidrafisk står på menyen. Retten kom til verden en gang Jon Håkedal og en vennefamilie var på ferie på øya Hidra. Det var fedrenes tur til å lage mat.
Av
Helena Rønning
Utgangspunktet var at de hadde en stor ørret. Retten skulle være noe som var godt å spise for barna, og smakte spennende for de voksne også.
|
Fisk er tøffe saker. |
Egentlig kan du putte alt du ønsker av grønnsaker i denne retten. Men Jon har alltid med gulrøtter, vårløk, squash og sukkererter.
HIDRAFISK - BAKT ØRRET
Du trenger:
To ørret-fileter
3-4 gulrøtter i skiver
1 squash
3-4 vårløk
1/4 sellerirot
En neve sukkererter
En boks brekkbønner
Et par kvaster fersk dill
En boks Crème Fraiche
Litt sennepsaus/eller Ravigote saus
Salt, sitronpepper, karri, gurkemeie
1 dl. hvitvin/vann
Evt. capers til å drysse over til slutt
|
Kle fisken med det du måtte ha av grønnsaker. |
Fremgangsmåte:
Rens filetene for bein. Da blir de mye hyggeligere å spise for barna, og for andre som har angst for fiskebein.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Gjør det samme med
squashen. Legg skivene med squash utover en tallerken. Kvern litt salt på og la de stå.
Vårløken deles der det hvite går over i å bli grønt. Hakk den hvite delen i skiver, og den grønne delen på langs, så det blir noen grønne fine blader. Sellerirot renses og deles i terninger. Sukkerertene skylles.
Sett ovnen på 200 grader og ta frem langpanna. Langpanna kler du med aluminiumsfolie. Folien skal dekke hele fisken over og under.
|
Vips! Pappas fisk er servert. |
Legg gulrøtter, vårløk og sellerirota i folien med et par teskjeer smør. Dryss sitronpepper, litt karri, litt gurkemeie og litt salt på den ene fiskefilèten og legg den over rotgrønnsakene. Oppå der legger du et par kvaster fersk dill, det grønne fra vårløken og en boks Crème Fraiche. Ha også på sennepsaus og/eller litt Ravigotesaus.
Hvis du liker capers, er det godt å drysse over.
Krydre den andre ørret-fileten på samme måte som den første og legg i folien.
Så kan du legge en boks med brekkbønner rundt fisken sammen med sukkerertene. Til slutt legger du squashskivene pent oppå fisken.
Du kan helle over 1 dl. vann eller hvitvin før du lukker folien igjen. Si "ha det bra" til fisken og sett den inn i ovnen på 200 grader i minst 1 1/2 time.