Helena hadde sin første store matopplevelse da hun var seks år. Det å oppleve hvor gøy det var at kokende vaniljesaus ble tykk på ett minutt mens hun rørte, satte så dype spor at hun siden har tilbrakt mye tid på kjøkkenet.
Av
Marianne Aakermann
Derfor er hun henrykt over å kunne dra fra kjøkken til kjøkken med mikrofon, for å lære å kjenne nye mennesker og få smake på deres beste retter.
I programserien "Helenas Radiokjøkken" møter du hobbykokker og deres favorittmatrett. Siden mars 2003 har Helena reist rundt i regionen og spist seg fra kjøkken til kjøkken. Hestebiff, reinsdyrwok, trompetsoppsuppe og verdens beste sjokoladekake er blant rettene som har stått på menyen. Helena Rønning kaller seg selv "heldiggrisen".
Hver fredag i formiddagssendingen i NRK Buskerud, Telemark og Vestfold, får du være med på en ny kjøkkentur. Og er det noe som frister, finner du oppskriftene her. Velbekomme.