En dessert du kan spise når som helst.
av Helena Rønning
Det er ofte vi mennesker har lyst på noe å spise, men vi vet ikke helt hva det er. Denne desserten, som gjerne kan spises alene, er kanskje svaret, mener Elin Juvik.
Honningsaus
Det er vanskelig å si noe om mengdeforholdet til denne sausen. Det er fordi det vil variere i forhold til hvor mye du må lage, og hvordan du liker den. Det du kan ha som utgangspunkt er 2 ss flytende honning. 2 ts brunt brennevin. Da kan du bruke det du har eller liker. Brandy, konjakk, rom, eller calvados. Elin har funnet ut at calvados er best fordi eplesmaken fra brennevinet passer så godt med kanelen. Ta så mye kanel som du liker og rør alt sammen sammen.
Osten
Chevrè er en nokså feit ost. Den trenger ikke mange minuttene i en varm ovn før den smelter. Husk at den bare skal bli myk og ikke smelte helt. Del den gjerne i serveringsstykker før du setter den i ovnen. Da er den lettere å porsjonere ut. Velbekomme.