skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Lun hvit geitost med krydret honning

En dessert du kan spise når som helst.

Publisert 26.01.2006 16:48.
av Helena Rønning

Det er ofte vi mennesker har lyst på noe å spise, men vi vet ikke helt hva det er. Denne desserten, som gjerne kan spises alene, er kanskje svaret, mener Elin Juvik.

Honningsaus

Det er vanskelig å si noe om mengdeforholdet til denne sausen. Det er fordi det vil variere i forhold til hvor mye du må lage, og hvordan du liker den. Det du kan ha som utgangspunkt er 2 ss flytende honning. 2 ts brunt brennevin. Da kan du bruke det du har eller liker. Brandy, konjakk, rom, eller calvados. Elin har funnet ut at calvados er best fordi eplesmaken fra brennevinet passer så godt med kanelen. Ta så mye kanel som du liker og rør alt sammen sammen.

Osten

Chevrè er en nokså feit ost. Den trenger ikke mange minuttene i en varm ovn før den smelter. Husk at den bare skal bli myk og ikke smelte helt. Del den gjerne i serveringsstykker før du setter den i ovnen. Da er den lettere å porsjonere ut. Velbekomme.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no