Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Fredag er pizzatid!

Hjemmelaget pizza er for oss nordmenn synonymt med tomatsaus og kjøttdeig, men det finnes andre muligheter. Vi skal lage en variant uten tomat og uten kjøttdeig....

Publisert 16.04.2004 10:32. Oppdatert 20.04.2004 11:35.
Av Helena Rønning

Line Hegna er glad i å lage pizza.
Det betyr at hun lager pizza ganske ofte og at de serveres i utallige smaksvariasjoner.
Av og til arrangerer Line pizzakvelder med vennene sine. Da blir det produsert flere slag, og det prøves ut nye varianter. Denne pizzaen blir ofte servert til slutt, fordi den er ganske søt, kraftig og mektig.

Pizza med løk, blåskimmelost og valnøtter

Bunn:
2,5 dl hvetemel blandes med
1 pk tørrgjær,
1 ts salt. Det tørre blandes godt før du har i
4 ss olivenolje og nok lunkent vann til at deigen blir løs og fin. Arbeid deigen en stund med hendene.
La deigen heve ca 45 minutter.

Løk:
4-5 løk skjæres opp i tynne skiver og varmes med olje i en kjele. Pass på at løken ikke blir brent. Den skal godgjøre seg i kjele minst en halv time, gjerne en hel time. Poenget er at den skal bli myk og fin og søt.
Det er viktig at du har nok løk ellers så kan pizzaen bli litt tørr.

Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Ha den på et brett og forstek bunnen i ca 5 minutter på over 250 grader.
Ta den ut før den blir gjennomstekt og brun.

Legg på den myke løken, ha på en skarp blåskimmelost (eks. Danablue, Norsola) og en neve hakkede valnøtter.
Stek pizzaen ferdig på høy temperatur i ca 10 minutter.

Det er godt med salat til også!

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no