Hjemmelaget pizza er for oss nordmenn synonymt med tomatsaus og kjøttdeig, men det finnes andre muligheter. Vi skal lage en variant uten tomat og uten kjøttdeig....
Av
Helena Rønning
Line Hegna er glad i å lage pizza.
Det betyr at hun lager pizza ganske ofte og at de serveres i utallige smaksvariasjoner.
Av og til arrangerer Line pizzakvelder med vennene sine. Da blir det produsert flere slag, og det prøves ut nye varianter. Denne pizzaen blir ofte servert til slutt, fordi den er ganske søt, kraftig og mektig.
Pizza med løk, blåskimmelost og valnøtter
Bunn:
2,5 dl hvetemel blandes med
1 pk tørrgjær,
1 ts salt. Det tørre blandes godt før du har i
4 ss olivenolje og nok lunkent vann til at deigen blir løs og fin. Arbeid deigen en stund med hendene.
La deigen heve ca 45 minutter.
Løk:
4-5 løk skjæres opp i tynne skiver og varmes med olje i en kjele. Pass på at løken ikke blir brent. Den skal godgjøre seg i kjele minst en halv time, gjerne en hel time. Poenget er at den skal bli myk og fin og søt.
Det er viktig at du har nok løk ellers så kan pizzaen bli litt tørr.
Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Ha den på et brett og forstek bunnen i ca 5 minutter på over 250 grader.
Ta den ut før den blir gjennomstekt og brun.
Legg på den myke løken, ha på en skarp blåskimmelost (eks. Danablue, Norsola) og en neve hakkede valnøtter.
Stek pizzaen ferdig på høy temperatur i ca 10 minutter.
Det er godt med salat til også!