Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Blåskjell-pasta

Nød tvang en gang Terje Ballestad til å bruke øl i en fiskesuppe. Sammen med en blåskjell-pasta er det noe han virkelig anbefaler.

Publisert 12.03.2004 10:20. Oppdatert 12.03.2004 10:25.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Helena Rønning.

En gang Terje og vennene hans var på en hyttetur ved sjøen, fikk de tak fersk fisk og bestemte seg for at den måtte det bli fiskesuppe av.

Siden de ikke hadde mer hvitvin igjen, var det en dyd av nødvendighet å bruke øl i krafta.
Det har han aldri angret på. Prøv selv:

Pastadeig

400 g hvetemel ( helst durum )
4 egg
1 ss olivenolje

Bruk foodprosessor til å blande. Tillsett først tre egg og bland. Det er viktig at den ikke blir for bløt. Den skal kjevles ut. Det er lurt å lage denne deigen dagen før du skal spise den. Da blir den mye lettere å jobbe med.

Fond

Skall fra ½ kg reker, brunes litt i smør og kokes minst en halv time med
1 box øl ( pils ),
1 løk, hakket,
1 fedd hvitløk,
1 liten chilli uten de hvite steinene, og
Litt fenikkel

Brun først, og kok minst 30 min. Pass på å etterfylle med vann, etter hvert som væsken fordamper. Sil fra rekene og grønnsakene og reduser hele væsken til det halve. Da har du fått en god fond og det er ikke sikkert du trenger å bruke alt i sausen. Frys den ned i isbitposer og bruk de som smaksbomber til andre supper og sauser.

Saus og blåskjell

Ha blåskjellene i en kjele uten vann eller vin. Sett på lokket og varmen, og la de åpne seg. Det er nesten som å poppe poppkorn. Når blåskjellene er kokt siler du fra krafta som skjellene har sluppet, og heller i rekekrafta.

Fond

Kraft fra blåskjellene og ren silt rekekraft skal koke med;
1-2 gulrerøtter hakket pent i strimler
En bunt vårløk hakket i passe biter
2 dl kremfløte
Salt og pepper

Kok sausen så lenge som mulig. Når sausen er ferdig, ha i pillede reker og ferdigdampede blåskjell.

Bruk mye vann når du koker pastaen. Da klebrer den mindre. Når du har heldt vannet av pastaen, har du sausen over. Det som gjør denne retten så bra, er at den ferske pastaen tar opp mye av smaken i sausen, og da smaker pastaen ikke bare pasta!





Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no