Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Imponerende italiener

Italienerne dyrker en type ris som bare blir brukt i risotto. Forøvrig en italiensk rett langt fra 70-tallets halvferdig gryterett i pose.

Publisert 26.02.2004 14:17. Oppdatert 27.02.2004 11:31.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av NRK Vestfold

Forrige uke lagde doktoren fra Åsgårdstrand panna cotta. Nå Christian Lundbo løs på risottoen. Et prosjekt han helst tar fatt på alene. For noen år siden fikset han opp kjøkkenet slik at det ble et enmannskjøkken. Alt han trenger er innen en omkrets på en armlengdes avstand.

Mye fritiden tilbringer han nettopp der. Kona har knapt lov til å vise seg på kjøkkenet før maten er ferdig.

Jeg tror ikke det skaper ekteskapelige problemer, for maten som blir servert vil få noen og en hver til å tilgi alt.





EKTE, KLASSISK, ITALIENSK RISOTTO

Denne oppskriften rekker som middag til fire personer.

Hakk fint og tynt:
2 gulrøtter, det hvite av 2 purreløk og 200 gram pancetta i terninger (Pancetta er italiensk bacon. Det kan du bestille, eller kjøpe i Oslo. Alternativt kan du bruke en nakkekotelett, men ikke norsk bacon. Det er røkt og alt for salt).

Pancetta: italiensk bacon.
Varm:
30 smør og litt olivenolje i en tykkbundet kjele, gjerne med teflon.

Fres pancetta, gulrøtter og selleri i det varme fettet og tilsett 200 gram risottoris til det får en gyllen farge.

Risottoris er en helt spesiell ris som du også kan bestille, eller som du sikkert får i en litt mer avansert kolonial. Det finnes tre forskjellige typer: Carnoolia, Arbovio og Vialone nano.

Spe med to øser grønnsaksfond (se under), rør hele tiden og ha i to øser til når risen har trekt til seg nesten all væsken.

Kok opp igjen mens du rører, hell på mer fond og fortsett til det har gått rundt 18 minutter. Det er dette som er hemmeligheten bak risotto.

Dryss over litt hakket bladpersille, sett på lokk og la det svelle i om lag 5 minutter.

Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på å lage. For ikke å snakke om smake!

Grønnsaksfond

3 purreløk
5 sjalottløk
4 båter hvitløk
1/4 sellerirot
3 persillerøtter
eventuelt litt timian og rosmarin
litt salt
10 Pepperkorn
4 gulrøtter
2-3 liter vann.

Alt sammen kokes på svak varme i ca 1 time før det siles og er ferdig.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no