Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Suppe av røykelaks

Sitter du med et overskuddslager med røykelaks etter jula, er dagens varmeste tips å hive den i suppa. Denne suppa er et resultat av noen forsøk på kjøkkenet.

Publisert 16.01.2004 11:33. Oppdatert 16.01.2004 12:12.
Av Helena Rønning.

Odd Mikkel Lauritzen er utrolig dårlig til å følge oppskrifter, men han eksperimenterer gjerne.

Har du for mye av dette . .

Mikkel sin matinteresse har han fra moren, og siden han i tillegg var ungkar til han var godt over tretti, var matlaging en dyd av nødvendighet.

Likevel er det ikke hverdagsmaten Mikkel synes er morsom å lage. Men hvis det er snakk om litt festivitas er han raskt på pletten. Også er han glad i mennesker og mennesker som liker god mat er glad i han, og mennesker som er glad mat er ekstra glade.

Kan du blande det med noe av dette . . .
Denne suppa passer godt som en forrett, eller bare med seg selv på en kald vinterdag.

Røykelakssuppe

Basis:

½ til 1 purre
1-2 løk (2 hvis små)
1 selerirot
½ flaske tørr hvitvin
½ sitron
½ pepperrot (kan sløyfes)
2 stilker dill
2 liter god fiskekraft
Litt frisk Timian (2 ss)
Litt frisk Estragon (1 ss)
Litt frisk Koriander (1 ss)
1 ts estragonsennep
Litt hvit pepper
2 fedd hvitløk hakket (kan sløyfes)

Da får du en god suppe. I alle fall om kokken heter Odd Mikkel Lauritzen.
Alt sammen hakkes ganske fint og kokes 1,5 til 2 timer og siles. Det er lurt å hakke urtene også for da gir de fortere fra seg smak og farge.

Blandes med 1/3 liter fløte/crème fraiche og litt safran
Småkoke i 5-10 minutter før man putter i

6 - 10 skiver med røykelaks (i små biter). Smak til med salt og hvit pepper.

Pynt med litt hakket persille/dill.

Drikke

Det er viktig å ha en vin som klarer å matche alle smakene. En litt kraftig hvitvin fra Alsace kan smake fortreffelig.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no