Av Helena Rønning
Her er han, og han har vært i kjøttbransjen hele sitt liv. Derfor er han rett og slett ekspert på medisterkaker.
På jobb lager han kakene maskinelt, men selv er han en svoren tilhenger av den porøse konsistensen man får ved å blande dem med bolle, sleiv og røre.
Oppskrift på medisterkaker
1 kg medisterdeig (det blir ca. 25 medisterkaker)
1/4 ss salt
1 ts ingefær og eller muskat/muskatblomme
1 ts finmalt pepper
4 ss potetmel
3-5 dl helmelk
Bland alt sammen med en sleiv. Sleiv i stedet for miksmaster gjør kakene mer porøse. Rør inn litt melk om gangen. Da får du blandet det sammen på best mulig måte.
Brun ganske mye smør i en stekepanne. Stek dem på middels varme til de er fine og brune på hver side. Et triks er å bruke en proff is-skje. Da blir kakene like store, og jobben blir enklere.
La de trekke (ikke koke) i ca. 1/2 time i litt vann.