Elisabeth Andreassen har mat som sin store hobby. Det er hun glad for, fordi hun mener at matlagingen blir mye mer lystbetont enn om det hadde vært hennes jobb.
Av
Helena Rønning
Men hvis man skulle dømme etter resultatene kunne hun like gjerne vært proff. Hun lager alt og det blir servert på de lekreste fat og med stor kjærlighet og fantasi.
Denne kaken fikk en som jobbet på Bølgen og Moi i Oslo smake engang, og siden har den stått på menyen til den resauranten...
Festkake med svisker og konjakk
2 kopper sukker og
4 eggehviter kjøres helt hvitt og stivt, så blander du i
2 kopper kokosmasse og
2 ss hvetemel.
Dette helles i en form og stekes på 150 grader i 1 time.
Gul krem
100 gram sukker,
1ts vaniljesukker,
1 dl fløte og
4 eggeplommer blandes godt og varmes til ett oppkok mens du rører hele tiden. Den skal bli litt tykk. (Blir den ikke litt tykk kan du ha i litt maisenna mel)
Krem
3 dl fløte og
1/2 ts vaniljesukker piskes til krem.
Sviskene
Ca. 10-15 svisker deles i fire og legges i litt konjakk i et par dager.
Dynk kokosmarengsbunnen med saften fra sviskene. Hell over all den gule kremen. Legg på sviskene og til slutt ett lag med pisket krem.
FANTASTISK!!!
Drikke
Her er det veldig godt med en god og fyldig portvin, eller en god hetvin laget av druen muscatel. Spør på polet!