Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Svensk juleskinke

Pierre Isakson er født og oppvokst i Skåne i Sør-Sverige. Kona fra Åsgårdstrand er vegetarianer, derfor har han fått beholde den svenske juletradisjonen.

Publisert 21.11.2003 09:45. Oppdatert 26.11.2003 11:04.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Helena Rønning.

En dag for over ti år siden møtte han ei søt dame fra Åsgårdstrand, og da var det ikke annet å gjøre enn å flytte med til Vestfold. Men siden kona er vegetarianer, får han beholde juletradisjonen med juleskinka.

Dette er en genial julerett, fordi den er så lett å lage, og fordi den kan brukes som pålegg hele resten av jula, hvis det blir litt igjen.

Svensk juleskinke

Først må du ha en surret og saltet skinkestek som IKKE er røkt. Den skal pakkes inn i folie og stekes til steketermometeret viser 72 grader. Da må ovnen stå på 200 grader. (I Sverige får du kjøpt disse fiks ferdig stekt...)

Det er viktig å huske på at den må være kald før du begynner med glaseringen.
Til glaseringen trenger du:

1 stort egg, som piskes lett med
1 ss dijon sennep,
2-3 ss grov sennep og
2 ss honning. Du kan også bruke sukker eller sirup.

Når dette er pisket sammen, smører du steika med blandingen. Hvis det renner litt, tar du litt mer sennep i.
Til slutt drysser du på cirka
2 ss knust kavring eller griljermel og bittelittegrann sukker.

Svenskene får det som ligner på brød til å smake skinke.
Sett steka tilbake i ovnen, og la den stå i ca 10-15 minutter. Den må passes på så den ikke blir brent. Det kan den bli ganske fort, fordi det er så mye sukker i. Det går ann å la den stå under grillelementet de siste minuttene.

Dette blir servert sammen med mandelpoteter, prinskorv, svenske kjøttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Det går også an å ha litt ekstra sennep ved siden av.

Dette er godt!!!

Drikke

Svenskene drikker noe som heter Julmust (?), svensk øl og kanskje en einebærsnaps, skånsk akevitt eller rett og slett en avkjølt Eksplore.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no