Harald Buggseth har mange stekejern i ilden, eller mange potetballer i lufta om man vil.
Av
Helena Rønning
|
Harald Buggseth over grytene |
Til daglig jobber han i et reisebyrå på Torp og bor med kone og to barn på Gjekstad i Sandefjord.
Han fikk alltid lov til å slippe til på kjøkkenet som liten, men det var først da han begynte å bo for seg selv at han fikk smaken på matlaging. Da ble det mange telefoner til mor som instruerte sønnen i hvit saus og lignende. Dette har gitt resultater og nå er han mer en selvgående på kjøkkenet.
Denne aspargesretten er perfekt rett å imponere kjæresten med etter en lang varm dag på stranda og burde inntas på verandaen..
Asparges med bacon
Lag bunker av asparges med ca fem seks stykker i hver. Forvell aspargesen i ikke mer enn 2 min. Ta de opp og avkjøl de litt.
Skjær opp litt paprika og putt de innimellom aspargesene. Rull to baconskiver rundt aspargesbunkene og fest gjerne de fast med en tannpirker.
Legg de i en ildfast form og stek de på 200 c i ca 12 min.
Du kan også lage dette som tilbehør til grillen. Legg bunkenen i folie og legg de på den varme grillen.
Hvitløkstoast
Skjær opp noen skiver loff og ta gjerne vekk litt av skorpene. Smør på hvitløksmør med urter i. Vent til aspargesen har stått i ovenen i 10 min, skru opp varmen på fullt og legg toastene over aspragesen de siste to minuttene.
|
Potetgull og terrassesaus under tilberedning. Foto H. Rønning |
Råstekte poteter
Skjær en eller to poteter i så tynne skiver du kan. Legg de i en stekepanne med smør på middels varme og ha litt salt og pepper på. Snu de etterhvert så blir de nesten som potetgull.
Terassesaus (til to personer)
Kok opp ca 1/2 dl fløte i en tykkbundet kjele og la det koke litt i to min.
Ta det av varmen og pisk inn fire teskjeer smør og til slutt en eggeplomme. Krydre med litt urter, salt og pepper.
Salat
En enkel salat er også godt til. Du trenger bare litt ruccola og litt cherrytomate og skjær masse masse fersk parmesan over det hele!!!
En hit