Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Grønne asparges

Harald Buggseth har mange stekejern i ilden, eller mange potetballer i lufta om man vil.

Publisert 07.08.2003 12:00. Oppdatert 07.08.2003 13:18.
Av Helena Rønning

Harald Buggseth over grytene

Til daglig jobber han i et reisebyrå på Torp og bor med kone og to barn på Gjekstad i Sandefjord.
Han fikk alltid lov til å slippe til på kjøkkenet som liten, men det var først da han begynte å bo for seg selv at han fikk smaken på matlaging. Da ble det mange telefoner til mor som instruerte sønnen i hvit saus og lignende. Dette har gitt resultater og nå er han mer en selvgående på kjøkkenet.

Denne aspargesretten er perfekt rett å imponere kjæresten med etter en lang varm dag på stranda og burde inntas på verandaen..




Asparges med bacon

Lag bunker av asparges med ca fem seks stykker i hver. Forvell aspargesen i ikke mer enn 2 min. Ta de opp og avkjøl de litt.

Skjær opp litt paprika og putt de innimellom aspargesene. Rull to baconskiver rundt aspargesbunkene og fest gjerne de fast med en tannpirker.

Legg de i en ildfast form og stek de på 200 c i ca 12 min.
Du kan også lage dette som tilbehør til grillen. Legg bunkenen i folie og legg de på den varme grillen.

Hvitløkstoast

Skjær opp noen skiver loff og ta gjerne vekk litt av skorpene. Smør på hvitløksmør med urter i. Vent til aspargesen har stått i ovenen i 10 min, skru opp varmen på fullt og legg toastene over aspragesen de siste to minuttene.

Potetgull og terrassesaus under tilberedning. Foto H. Rønning

Råstekte poteter

Skjær en eller to poteter i så tynne skiver du kan. Legg de i en stekepanne med smør på middels varme og ha litt salt og pepper på. Snu de etterhvert så blir de nesten som potetgull.

Terassesaus (til to personer)

Kok opp ca 1/2 dl fløte i en tykkbundet kjele og la det koke litt i to min.
Ta det av varmen og pisk inn fire teskjeer smør og til slutt en eggeplomme. Krydre med litt urter, salt og pepper.

Salat

En enkel salat er også godt til. Du trenger bare litt ruccola og litt cherrytomate og skjær masse masse fersk parmesan over det hele!!!

En hit

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no