Intet mindre enn 100 frikirkemedlemmer fikk smake hans hestebiff da kirken hadde 100 års jubileum for ikke så lenge siden.
På mitt spørsmål om han alltid har likt å lage mat, er svaret kontant, Nei. Det var først da kona begynte på lærerskolen for to år siden at han måtte trå til på kjøkkenet, og det er han glad for nå. - Rene bonusen!.
Denne dagen blir det middag for hans mor og svigerfar med frue, foruten kjernefamilien..og meg da!
Her har du oppskriftenen. Det er bare å sette igang.
|
Kjøttet legges i en marinade i seks timer. |
HESTEBIFF MED POTETGRATENG OG PEPPERSAUS
ca 1 kg heste indre/ytrefilet
marineres i:
pepper
salt
gressløk
persille
basillikum
og dekkes med olivenolje. La stå i ca 6 timer.
|
Det brunede kjøttet legges i stekeposte sammen med grønnsakene. |
Hestebiffen brunes på sterk varme på alle sider før den puttes inn i en stekepose med:
1 løk hakket
2 fedd hvitløk
1/2 paprika i strimler
ca 6 sjampinjonger
salt
pepper og litt frisk basilikum.
Stekes på 150*C til den når 69*C
|
Å lage potetgrateng er kjempeenkelt. |
POTETGRATENG:
1 kg skivede Beate poteter
Legges lagvis i en ildfast form med
salt og pepper
ca 100 gr smør og
1 dl fløte
Stekes på 200*C i en time.
PEPPERSAUS:
Kok 2 ss hel svart pepper og 1 ss rosepepper i
1/2 liter vann i 6-8 timer.
Sil av pepperkrafta og bland med den silte kraften fra stekeposen.
Smak til med fløte og fond eller terning, og krydder.
For at den skal bli litt tykkere kan du jenve den med maisennamel
Serveres med kokte grønnsaker, gulerot og brokkoli for eksempel.
Veldig godt!