Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Hestebiff med potetgrateng og peppersaus

Lasse Tretteteig fikk smaken på hest på Jessheim i 1998. Siden den gang er det blitt en av hans speisaliteter.

Publisert 09.05.2003 10:27.
Intet mindre enn 100 frikirkemedlemmer fikk smake hans hestebiff da kirken hadde 100 års jubileum for ikke så lenge siden.

På mitt spørsmål om han alltid har likt å lage mat, er svaret kontant, Nei. Det var først da kona begynte på lærerskolen for to år siden at han måtte trå til på kjøkkenet, og det er han glad for nå. - Rene bonusen!.

Denne dagen blir det middag for hans mor og svigerfar med frue, foruten kjernefamilien..og meg da!

Her har du oppskriftenen. Det er bare å sette igang.

Kjøttet legges i en marinade i seks timer.

HESTEBIFF MED POTETGRATENG OG PEPPERSAUS


ca 1 kg heste indre/ytrefilet
marineres i:
pepper
salt
gressløk
persille
basillikum
og dekkes med olivenolje. La stå i ca 6 timer.










Det brunede kjøttet legges i stekeposte sammen med grønnsakene.
Hestebiffen brunes på sterk varme på alle sider før den puttes inn i en stekepose med:
1 løk hakket
2 fedd hvitløk
1/2 paprika i strimler
ca 6 sjampinjonger
salt
pepper og litt frisk basilikum.

Stekes på 150*C til den når 69*C


Å lage potetgrateng er kjempeenkelt.

POTETGRATENG:


1 kg skivede Beate poteter
Legges lagvis i en ildfast form med
salt og pepper
ca 100 gr smør og
1 dl fløte

Stekes på 200*C i en time.

PEPPERSAUS:


Kok 2 ss hel svart pepper og 1 ss rosepepper i
1/2 liter vann i 6-8 timer.
Sil av pepperkrafta og bland med den silte kraften fra stekeposen.
Smak til med fløte og fond eller terning, og krydder.
For at den skal bli litt tykkere kan du jenve den med maisennamel

Serveres med kokte grønnsaker, gulerot og brokkoli for eksempel.
Veldig godt!





Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no