Midt i Horten, på toppen av et grønt hus, inne på kjøkkenet med skråtak og utsikt over indre havn, finnes kjøkkenet til Heidi Larsen. I dag lukter det indisk.
Av
Helena Rønning
Heidi har en kjøkkenbenk som ser ut som en bar, og på den blir det laget mye godt. Det kan man se med en gang.
Heidi er butikksjef for Nordli bokhandel på Farmansterdet. Hun er en travel dame, og har selvfølgelig alt klappet og klart før hun setter i gang med å lage en indisk hverdagsrett. En gang tiden gikk hun på indisk matkurs og trenger slett ikke kokebok for tilberede denne retten.
Det som er viktig for Heidi er at maten ser delikat ut. Helst skal den ha mange farger og ferske urter. Særlig koriander.
INDISK KYLLINGSPIDD MED PEANØTTSAUS
2 Mariner 4 kyllingfileter i:
2 ss tandoori paste
Youghurt naturell
2 cm fersk ingefær
fedd hvitløk
2 ss sitron eller lime saft
salt pepper og fersk koriander eller frø
Peanøttsaus:
2ss rød indisk karripasta varmes i
2ss peanøttolje
Så har du i:
1 boks kokosmelk
1 dl knuste salte peanøtter
2 fedd hvitløk
1 ss sukker
1 ts hvitvinseddik
Disse deilige smaksbombene serveres med nanbrød, ris og en enkel grønn salat.