Tallaksen jobber til daglig i Tønsberg kommune, men hjemme jobber han gjerne på kjøkkenet.
Av Helena Rønning
|
Først skjærer du noen skiver hjemmelaga grovbrød... |
- Det som er gøy er å kunne slumse, sier Tor, og begrunner det med at da smaker retten forskjellig fra gang til gang uten at man kan mislykkes.
Utfordringen var sild. Selv om det var mars, var det sikkelig julestemning ute, og da passet det ekstra bra med hjemmelaget sildesalat.
|
...så hakker du råvarene i småbiter... |
Tor fikset denne retten på null komma niks, og den ble servert på hans hjemme-
bakte brød og det ble et topp kveldsmåltid.
Hvorfor spise brunost, når man kan lage sildesalat? Jeg bare spør.
TORS SILDESALAT
4-6 Kryddersildfileter
½ boks rømme
1 pakke majones
|
...og vips, så har du lettvint kveldsmat. |
1 grønt eple
ca 1 dl rødbeter
ca 1 dl surargurk
1 rødløk
Bland rømme og majones. Smak til med sitron og sukker.
Hakk eple, løk, rødbetter og suragurk i små terninger. Del sildefiletene i små biter, og bland alt sammen.
Server med hardkokt egg og persille til pynt. Velbekomme.