skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Politiet i økt beredskap

Politiet i Oslo har økt beredskapen på årsdagen for terrortragedien i USA. Også Forsvaret og Luftfartsverket har skjerpet sikkerheten i dag.

Publisert 11.09.2002 11:04.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Forsvaret har økt beredskapen ved flere avdelinger her i landet i dag. Vaktholdet er utvidet, og det er også ekstra oppmerksomhet rundt flere av NATO-enhetene. Også luftfartsverket har skjerpet sikkerheten. Det betyr blant annet økt kontroll ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Gardermoen i dag tidlig (Foto: NRK).
Det er gjort flere beslag på lufthavnen i morges. En kvinne ble i dag tidlig stoppet i sikkerhetskontrollen med flere kniver i håndbaggasjen.

Ingen av Oslos ambassader har endret på rutinene 11.september og holder åpent som vanlig for publikum, bortsett fra den amerikanske ambassaden, som lukker dørene mellom klokka 11 og 13.30 i forbindelse med en markering av tragedien som inntraff for ett år siden. Den amerikanske ambassadøren, John Doyle Ong, vil delta på en minnehøytidelighet i Oslo domkirke klokka 12.

Politiinspektør og seksjonsleder for operativ samordningsenhet ved Oslo politidistrikt, Pål Fivel, kan bekrefte at politiet er i økt beredskap denne onsdagen. - Vi forholder oss til en trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og har oppmerksomheten rettet mot enkelte objekter denne dagen, bekrefter Fivel overfor NTB. Han ønsker ikke å gi detaljerte opplysninger om tiltakene, men sier at politiet i Oslo har en egen meny for dagen.

Det er PST som er ansvarlig for å utarbeide og oppdatere regelmessige trusselvurderinger, og å anbefale tiltak og beredskapsnivå for politiet. Etter terrorangrepet 11.september i fjor har norsk politi generelt holdt en høyere beredskap rettet mot utenlandske representasjoner, og denne beredskapen er naturlig nok innskjerpet på årsdagen.

Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no