skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Terroren skyldtes Israel-støtte

- 11/9 ville aldri skjedd hvis den amerikanske regjeringen hadde latt være å hjelpe Israel med å ydmyke og ødelegge det palestinske samfunnet, skriver nettavisen Palestine Chronicle som publiseres i USA.

Publisert 11.09.2002 15:01.
– Få uttrykker denne konklusjonen åpent, men mange tror det er sannheten, skriver artikkelforfatteren Paul Findley under overskriften "Befri Amerika fra Israel". Findley var republikansk medlem av Kongressen fra tidlig på 60-tallet til 1983, da hans syn på Israel gjorde ham for kontroversiell og han tapte valget.

– Jeg tror katastrofen kunne ha vært unngått hvis en amerikansk president i løpet av de siste 35 årene hadde hatt mot og klokskap til å stanse all amerikansk hjelp inntil Israel trakk seg tilbake fra arabisk land som ble tatt under den arabisk-israelske krigen i 1967, hevder Findley i nettavisen, som har forfatter Noam Chomsky og den palestinske politikeren Hanan Ashrawi blant styremedlemmene.

Findley skriver at selv om "Israel-lobbyen i USA er sterk og truende" ville enhver president ha kunnet stanse støtten til Israel ved å forklare "fakta" for det amerikanske folk; at Israels nåværende regjering, liksom tidligere regjeringer, har til hensikt å annektere Vestbredden for å etablere et "Stor-Israel", skriver amerikaneren.

–11. september begynte for 35 år siden, fremholder Findley i The Palestine Chronicle.

–Takket være den kvelende innflytelsen til Israels lobby i USA har den arabisk-israelske konflikten ikke vært et debattema i regjeringen, hevder han.

Findley grunnla Rådet for nasjonale interesser (CNI) der ett av formålene er "å gjenopprette et politisk miljø i USA der velgerne og deres representanter slipper utilbørlig innflytelse og press fra et fremmed land, nemlig Israel." Det skriver avisen The Palestine Chronicle.

Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no