skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bondevik til New York

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) hevdet at han ikke var redd da han i dag tidlig startet flyreisen til New York, for å delta i minnemarkeringen.

Publisert 11.09.2002 10:33.
Statsminsiter Kjell Magne Bondevik ble møtt av flykaptein Dan Borum da han onsdag 11. september satte seg på flyet til New York. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
Bondevik reiste fra Trondheim til Oslo, hvor han klokka 8.30 gikk om bord i SAS-flyet til København.

Fra København går turen videre til New York, hvor Bondevik onsdag kveld norsk tid skal delta i en minnemarkering på ettårsdagen for terrorangrepet mot World Trade Center.

- Jeg er ikke redd, men det er klart man gjør seg mange tanker på en sånn dag. Jeg diskuterte med kona om jeg skulle fly, og vi kom til at det var best å fly på den dagen det var mest praktisk, sier statsministeren. Han sier at det gir ettertanke om hvor sårbart samfunnet kan bli. Bondevik vil ikke at terrorister skal kunne styre livene våre ved hjelp av frykt.

Halvtomt fly

Det var ikke mange som hadde valgt å ta turen til New Yord i dag. Det var under 100 passasjerer i en maskin som tar 257 personer, forteller pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til NTB. Bondeviks følge utgjorde fire personer. I tillegg til statsministeren var to sikkerhetsvakter og statssekretær Gunnar Husan med på turen til verdensmetropolen.

- Sikkerhetsoppbudet rundt Bondevik er på vanlig nivå. Vi har ikke økt beredskapen i forbindelse med denne turen, forteller Husan.

- Det blir nok først og fremst en sterk gjenopplevelse av det som skjedde for ett år siden og som vi så på TV. Tankene mine vil nok gå til ofrene og de pårørende. I tillegg blir det nok en påminnelse av hvor sårbar verden er, sier Bondevik.

Ekstra sjekk

SAS tok ingen sjanser i dag og flyet Bondevik var med til New York var på forhånd finkjemmet på jakt etter mulige fremmedlegemer. Passasjerene måtte også finne seg i å bli kontrollert ekstra nøye før de fikk gå om bord i flyet på Kastrup.

- Vi har iverksatt ekstra sikkerhetstiltak på alle flyene våre til USA 11. september, bekrefter pressetalskvinne Meisingseth. SK 909 var den eneste SAS-avgangen fra de nordiske landene til New York onsdag. To øvrige avganger er tidligere innstilt, men likevel var det altså svært glissent om bord på New York-flyet.

Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no