skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Ambassader stengt

Amerikanske myndigheter har utplassert luftvernraketter mot eventuelle angrep fra kaprede fly, og 14 amerikanske ambassader og konsulater i Asia og Midtøsten er stengt fordi det skal ha kommet trusler.

Publisert 11.09.2002 06:33. Oppdatert 11.09.2002 08:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Den amerikanske regjeringen har vedtatt å heve terrorberedskapen til nest høyeste nivå etter trusler om angrep mot amerikansk eiendom.

- Vi har fått inn ny informasjon i løpet av de siste 24 timer som har gjort det nødvendig å skjerpe beredskapen, sa justisminister John Ashcroft på en pressekonferanse i går kveld.

Utplasserte luftvern

Og mobile luftvernbatterier ble i går kveld norsk tid brakt i stilling rundt USAs hovedstad Washington D. C. Ordren om å utplassere batteriene ble gitt av forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Han fant det nødvendig å trappe opp beredskapen foran årsdagen for terrorangrepene mot Washington og New York 11. september i fjor, og ga derfor ordre om å forlenge en sikkerhetsøvelse med navnet Clear Skies (Klar Himmel).

Til sammen 14 amerikanske ambassader og konsulater, de fleste i Midtøsten og Asia, fikk ordre om å holde stengt i dag. Blant annet ble samtlige diplomatiske kontorer i Pakistan anmodet om å holde dørene lukket.

Ingen tegn

Barrikader preger gatebildet i Washington (REUTERS/Molly Riley )
Vi tar alle trusler alvorlig, men vi har ingen klare tegn på at mål i selve USA er utpekt, sa Bush i en kommentar.

Beredskapen er høynet fra økt til høy, eller for å bruke det amerikanske fargekartet på beredskap, fra gul til oransje.

Den senere tids opplysninger peker mot mål i Sørøst-Asia, og fire amerikanske ambassader i området er stengt. Videre er det kommet inn opplysninger om mulige selvmordsbombere, og mål i USA kan ikke utelukkes.

Både president Bush og hans justisminister understreker at truslene som kom i forkant av aksjonene for ett år siden, også dreide seg om amerikansk eiendom i utlandet og ikke mot selve USA.




Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no