Av
Egil Torheim og
Ingvil Teige Stiegler
Dette er en nydelig forrett eller hvilerett som du lager på noen minutter. Rett og slett en smaksbombe!
Dette trenger du
Smakssterk olivenolje eller nøtteolje.
Kryddersildfileter av vanlig type. Du finner dem i
|
Kjøkkensjef Fredrik Hald serverer carpaccio av kryddersild. Foto: Egil Torheim/ NRK. |
kjøledisken.
Finhakket sjalottløk
Litt gressløk
Grovmalt pepper
En skvett akevitt
Creme fraiche
Slik gjør du
Hell litt olje på en tallerken og stryk den utover med fingrene.
Skjær kryddersildfileten i syltynne skiver. Skjær på skrå og legg dem i vifteform på tallerkenen.
Dynk med litt olje over. Strø finhakket sjalottløk på og ha på litt grovkvernet hvit pepper.
Dynk akevitt over det hele. På toppen har du en klatt med creme fraiche.
Enkelt, raskt, billig og godt!