skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Carpaccio av kryddersild

Foto: Egil Torheim/ NRK
Foto: Egil Torheim/ NRK
Vi serverer kryddersild marinert i akevitt i dagens Godt for ganen.

Publisert 06.05.2005 09:36. Oppdatert 06.05.2005 09:44.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Dette er en nydelig forrett eller hvilerett som du lager på noen minutter. Rett og slett en smaksbombe!

Dette trenger du

Smakssterk olivenolje eller nøtteolje.
Kryddersildfileter av vanlig type. Du finner dem i
Kjøkkensjef Fredrik Hald serverer carpaccio av kryddersild. Foto: Egil Torheim/ NRK.
kjøledisken.
Finhakket sjalottløk
Litt gressløk
Grovmalt pepper
En skvett akevitt
Creme fraiche

Slik gjør du

Hell litt olje på en tallerken og stryk den utover med fingrene.

Skjær kryddersildfileten i syltynne skiver. Skjær på skrå og legg dem i vifteform på tallerkenen.

Dynk med litt olje over. Strø finhakket sjalottløk på og ha på litt grovkvernet hvit pepper.

Dynk akevitt over det hele. På toppen har du en klatt med creme fraiche.

Enkelt, raskt, billig og godt!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no