Avlange kaker til å stable hører med på julekakefatet.
1 eggeplomme
1/2 ss kremfløte
60 g (4 ss) sukker
125 g hvetemel
125 g meierismør, mykt
Fyll:
2 eggehviter
120 g melis
150 g mandler,
skåldede og malte
I stekeovnen: 175 grader C, ca 10 minutter.
Visp sammen eggeplomme, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselvis. Elt deigen godt og la den stå kaldt en stund. Lag fyllet ved å vispe eggehvitene stive med melis til marengs. Ha i mandlene.
Kjevle deigen til en tynn leiv ca 2 mm tykk. Skjær ut kaker med en bakkelsspore 2 x 12 cm. Legg en skje fyll langs midten av hver kake.
Stek kakene lys gylne. Avkjøl litt på stekeplaten før de legges på rist.
Kilde: Tine