Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u12): Sivert Høyem
Madrugada-vokalist Sivert Høyems solodebut er en inderlig americana-plate som viser hans vokalprakt og låtskriveregenskaper som aldri før.

Sivert Höyem: "Ladies and gentlemen of the opposition"

[Virgin/EMI]

Alene nå!
Dersom man kunne driste seg til å sette Madrugada i bås med Midnight Choir og Tindersticks, så har "Ladies and gentlemen.." på sin side mer til felles med Townes van Zandt, Nick Drake og - ja - Cornelis Vreeswijk (blant annet gjennom låten "Cornelis"..). Én mann og hans blå tanker, altså - eller som kollega Mats Borch Bugge formulerte det: "det høres ut som om rustflekker og søle spyles ned i en nypolert vask av Arne Jacobsen-design!"

Personlig

Det er en veldig personlig Sivert vi møter på denne platen. Bare hør seksminutterlange "Ladyfriend" - en nærmest sakral låt direkte adressert til en "very special friend". Og det er slik at når man lytter til albumet, så er det nesten med den samme følelsen man har når man tyvleser noen annens dagbok - så direkte og personlig er dette til tider. Tematikken er allikevel universell nok; kjærlighet, svik, sjalusi og etterpåklokskap.

Vokalist med stor V

Innledningsvis nevnte jeg vokalprakt, og Sivert har vel aldri sunget så bra som her. Stemmen er både varm og autoritær, og sammen med Pål Angelskår (Minor Majority) og Trond Andreassen (Ricochets) er han Norges beste sanger i sin genre. I tillegg er han altså en utmerket låtskriver - og han har også produsert albumet selv, med veldig bra resultat.

Treffer!

Den type skandifisert (!) americana-country som Sivert spiller, er ikke noe nytt på den norske rocke-scenen, men "Ladies and gentlemen of the opposition" treffer bedre enn de fleste andre. Bare hør låter som "Northwind", "Smalltown Supersound", "What's wrong with you" og "First day of somersaults", og du vil skjønne hvorfor denne platen er Ukens Album denne uken i Petre.

PS. For de spesielt interesserte kan det også nevnes at det er Tchad Blake (Ed Harcourt, Low, Stina Nordenstam) som har mikset denne platen.

av Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre


Publisert 15.03.2004 14:09 - Oppdatert 15.03.2004 14:27


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no