Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u42)
Jim Stärk - No Time Wasted
Med løftet blikk og et hjerte fylt av lengsel, baner Jim Stärk vei for vellyd i form av sykt vakre melodilinjer og ditto lyrikk. Dermed kan de tre blomsterkransene rundt hodet, takke americana og ikke minst meske seg med faktumet at de har Ukas Album på Petre. Gud bedre, det er artig å være norsk.

[Sweet Recordings/Sonet]

Troverdig

Oslo-kvartetten lot oss bergta for ganske nøyaktig ett år siden med sin stilsikre og lett vaggende rootsflirt ”Ten Songs And Hey Hey”; for øvrig fjorårets vinner i kategorien beste albumtittel. Når bandet nå returnerer med oppfølgeren ”No Time Wasted”, en balansert og ekstremt ekte samling låter i singer/songwriter-segmentet, er det bare å innse det; Jim Stärk har ikke skuslet bort et sekund!

Nettopp ekthet er betegnende for dette bandet. Ikke alle kan befatte seg med lek i Nick Drake’s musikalske bakgård uten at det blir vrient å bevare troverdighet. Jim Stärk klarer dette til fulle, mest på grunn av Einar Stokke Fadnes’ låtskrivergave, men også gjennom bandets lune og presise arrangementer. Platens vakreste låt, ”Half A Man” og dennes ”if only life could be as simple, as the light of the day” oppsummerer i stor grad Jim Stärks andre utgivelse. Til tross for at den er sår, at lybildet tidvis er nedstrippet og at den etterlater deg i mellowland, anes hele veien en gryende vår, et lite solgløtt.

Fortjener sitt

”No Time Wasted” er delt i to. På hver side av den klassiske blueslåta ”Sleepless” finnes ni countryfiserte ballader og visesanger vakre som Townes Van Zandt’s første mesterverk. Om ikke denne platen gjør storeslem blant platekjøpere fra studenthybler til bondeheim, er det slutt på rettferdighet i landet.Av Mats Borch Bugge, Musikkprodusent i NRK Petre
På nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt


Publisert 14.10.2003 13:54 - Oppdatert 14.10.2003 13:55


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no