Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u10): The Von Bondies
Snart har vel metningspunktet på ny-garasjerock kommet, men Detroit-bandet The Von Bondies har med "Pawn shoppe heart" gitt ut et av de beste i sjangeren på lenge. Hør det på Petre som ukens album i uke 10.

(Sire/Warner)

Det er vanskelig å tenke Detroit-rock uten å tenke på The White Stripes. Og Jack White har hatt mye å si for dette bandets utvikling, både siden han produserte debutalbumet deres ("Lack of communication", 2001) og siden han nå mer nylig ble arrestert for å ha slått ned Von Bondies' vokalist og låtskriver Jason Stollsteimer. Et love/hate-forhold der altså.


Rå bluesrock

Bak produsentspakene denne gang står tidligere Modern Lovers-og Talking Heads-medlem Jerry Harrison, og han har gitt platen et nokså distinkt og direkte bluespunk-uttrykk - selv om det blir nærliggende å sammenlikne dette både med The Stooges og nyere band som The Datsuns og The Kills - og i enkelte øyeblikk også våre egne Ricochets (spesielt i tittelsporet) og Camaros.

Fra dansegulvet til sumpen

Platen varierer mellom de latterlig fengende dansegulvslåter som singelen "C'mon c'mon" og den herlige "Not that social" (med trommeslager
Carrie Smith på vokal) og mer seige bluesnummer som "Mairead" og det nevnte, ni-minutterlange tittelsporet. Men de fleste låtene klarer de å holde under treminuttersgrensen, og det er jo et stort pluss. "Pawn shoppe heart", altså. Skitten bluesrock til folket, og dét i en akkurat passe stor dose. Passer både til bilbruk, husbruk og på gjøglepønkfest på Svartla'mon.

Av Jørgen Hegstad, Musikkprodusent i Petre


Publisert 01.03.2004 13:41 - Oppdatert 15.03.2004 13:26


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no