Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u5): Gluecifer
De er hatet av Turboneger men elsket av ihvertfall 17.000 andre nordmenn. Dessuten er de kanskje et av Norges feiteste live-band. Gluecifer har laget sin femte fullspiller og har for andre gang tungvekteren Sony i ryggen. Resultatet troner nå som Ukens Album på Petre.

Gluecifer - Automatic Thrill
[Sony Music]

Med "Automatic Thrill" viser Gluecifer seg fra sin aller beste side - innsiden. For i motsetning til forgjengeren "Basement Apes", der mye lot til å være sonyfisert i form av roligere tempo og safere produksjon, er denne skiva lyden av bandets nervesentral. Ektheten spores allerede gjennom Martin Kvammes lekre cover-design; en sort og hælvglossy bildeserie med referanser til nevnte Turbonegers siste. Råskapen bekreftes ytterligere når skiva spinnes. Anslaget i åpningskuttet og tittelsporet gir utvilsomt lovnader om et mørkt og velprodusert album som artig nok lar tankene vandre til Monster Magnet (Gluecifer skal henge med på den nær forestående Monster Magnet turnéen).


VIDEO: Gluecifer - A Call From The Other Side


"Automatic Thrill" består av elleve spor, alle produsert av Locomotives-mannen Kåre Vestrheim (Amundsen, Erik Faber). Høydepunktene er foruten nevnte kutt den melodisk lekre førstesingelen "A Call From The Other Side", den episke "Shaking So Bad" og den potensielle smash-hit’en "Put Me On A Plate". Vokalist og (tidligere) frontfigur Biff Malibu smyger seg tidvis tett opp til Glenn Danzig og beviser med energisk giv at han elsker å synge. Gitarsoli i konvensjonell bluesånd og perfekt trommelyd sørger ikke for de store overraskelsene, men gir en rotekte og helhetlig festplate vi kan nynne inn våren med.Om du fremdeles ikke har oppdaget Gluecifers rockunivers og lurer på hva i all verden disse gutta fra Oslo driver med, anbefales varmt en konsertopplevelse inneværende uke!

Gluecifers turnéliste


Mats Borch Bugge, Musikkprodusent NRK Petre


Publisert 26.01.2004 17:24 - Oppdatert 15.03.2004 13:29


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no