Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u48)
Missy Elliott - This Is Not A Test
Med seks og et halvt år og nå fem album på CV'en er Melissa "Missy Misdemeanor" Elliott en ubestridt fører i kampen om likestilling i hip-hop'en. Toppnavn som Jay-Z, Elephant Man og Mary J. Blige gjør ikke dette til noen supa plate. Det gjør Missy selv. Og produsenten.

[Elektra/Warner]

Smooth Chick

Missy Elliott skrev halve debutplata til Aaliyah året før hun for alvor fokuserte på egen artistkarriere og debuterte med den skjellsettende "Supa Dupa Fly" i 1997. Derfra har hennes løpebane vært utsatt for tidenes burn-out, uten at dama selv er utbrent. Hun har snarere gått hinsides alle sine samtidige og står fremdeles fjellstøtt i lårkort på øverste pallplass. I tillegg til å ha laget noen av de beste hip-hop skivene de siste årene, har kortvokste Missy fostret artister som Ms.Jade og Tweet, begge trolig kommende storheter.

Samarbeidspartneren

På sin femte utgivelse "This Is Not A Test", har Missy atter tatt med seg det navnet som ved siden av Pharell Williams er å finne på stort sett alt av fete utgivelser, nemlig Tim Mosley eller Timbaland (visste du forresten at Timbaland og Pharell spilte i collegebandet Surrounded By Idiots sammen?). Samarbeidet funker som vanlig veldig fint, de er som komplementariteten selv der de gir oss alt fra den George Clinton-influerte "Toyz" til den sprettende "I'm Really Hot".

Utfordrer seg selv

"Listen up everyone! We have been just informed that there's an unknown virus that's attacking all clubs… symptoms have been said to be heavy breathing, wild dancing, coughing…so when you hear the sound "Hooee hoo", run for cover, muthafucka!"

Det er beintøft, men aldri flaut når Missy fronter seg og sitt. Hun har en tyngde og en troverdighet som ingen andre der hun løper i gang klubbmonsteret "Pass That Dutch".
Og nettopp det at hun er enestående best blant jentene (Eve, Rah Digga og Lil'Kim betraktet) gjør at det blir vanskelig å skape noe helt nytt hver gang. Missy gjenskaper mye av seg selv på sin femte utgivelse, men det blir aldri kjedelig av den grunn. Variert tempo, gjesteartister og den ekstremt lekre produksjonen gjør skiva en Ukas Album tittel verdig. Holla!Av Mats Borch Bugge, musikkprodusent i NRK Petre


Publisert 24.11.2003 15:48


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no