Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u40)
Xploding Plastix - The donca matic singalongs
Andrealbumet fra duoen Xploding Plastix har blitt en variert og leken sjanger-sjonglering. "The Donca matic singalongs", deres ferd fra elektropop til eksperimentell klipp-og-lim-elektronika, er Ukas Album i Petre denne uken.

Se knallkonserten fra Numusic-festivalen 03,
25. - 28. september i Stavanger:

VIDEO: Xploding Plastix Laptop Set del 1
VIDEO: Xploding Plastix Laptop Set del 2"The Donca matic singalongs" har blitt en elegant irrgangsferd med enorm spennvidde på de aller fleste områder, der man aldri vet hva som venter på neste spor. Noe som gjør dette til et album som både favner bredt og inderlig - men som samtidig krever både tid og oppmerksomhet av lytteren.

Schizo-fint

På de første fem låtene får alt fra spaghettiwestern-bigbeat ("Geigerteller") til nedtonede, vakre melodier i en drill'n'bass-innpakning ("The cave in proper") til dub "The snarling amble" for så å få servert albumets mest tilgjengelige spor, hit-en "Sunset spirals" med fløyelsrøst Sarah Cracknell (Saint Etienne) på vokal.
Schizofrent? Javel, men vit samtidig at alle disse sjangerhoppene er gjort med både stor innsikt og velutviklet musikalsk nerve.

Xploding Plastix (Foto: Stian Andersen)

Sanseflørt

Og slik fortsetter Xploding Plastix å leke seg gjennom hele platen, og man kan ikke unngå å føle at deres lettsindige omgang med lytterens hjerne, hjerte og rytmesans er både sjarmerende og smittende. Med den fantastiske "The famous biting guy" får man også tilfredsstilt vorspielhungeren hos oss som spiller "Treat me mean, I need the reputation" på alle fester.

Ypperlig uten tøyler

Men platens beste låt er nok "Dizzy blonde", som høres ut som en frilynt remix av temamelodien til det gamle, gode dataspillet "Bubble bobble". Noe som ihvertfall gleder undertegnede stort. "The donca matic singalongs" er et album som viser et band
som gir fullstendig blaffen i alle rammer og begrensninger, og resultatet har blitt et sjarmerende tøylesløst og humoristisk verk som er særdeles melodisk og stemningsskapende.

Av Jørgen Hegstad, Musikkprodusent NRK Petre
På nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt


Publisert 29.09.2003 16:13 - Oppdatert 04.12.2003 10:37


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no