Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u6): Kaada
På sitt andre soloalbum har John Erik Kaada gått bort fra klipp-og-lim-samplingen og heller blitt mer organisk og harmonisk. Og fint har det blitt - du får høre mye fra ham fremover på Petre, hans "MECD" er nemlig Ukas Album denne uken.

Kaada: "MECD" (Warner)


På kort tid har Kaada rukket å bli vel så renommert i utlandet som i Norge, og både Mike Patton og Queens of the Stone Age har trykket ham til sine fuglebryst. Her i Norge er han vel mest kjent fra Stavanger-bandet Cloroform og for å ha bidratt med musikk til filmer som "Folk flest bor i Kina", "Alt om min far" og "Mongoland". Dette filmatiske går også igjen på "MECD", der åpnings- og avslutningssporet
er med i det svenske ungdomsdramaet "Tur och retur".

Sjangersjonglering

Kaada viser med denne utgivelsen nok en gang at han evner å lage musikk som leker seg unna de sedvanlige båssettinger. Her er det flust av både pop- jazz- og elektro-elementer. Dette kombinert med en del filmmusikkgrep gjør at undertegnede rekker å tenke på såvidt forskjellige artister som Badly Drawn Boy, Broadcast og Danny Elfman i løpet av tre låter. Dette gjør naturligvis at platen blir spennende, og siden mannen har god melodiforståelse er den også lettlikt. Førstesingel "That's life o-oh" og "Cyclical fears" er fine eksempler på dette.



Trosser tiden

Dessuten får man si det er imponerende at tiden strekker til for Kaada. Han ga ut plate med Cloroform ("Hey you let's kiss") i fjor, og arbeider for tiden med Mike Pattons soloalbum - pluss at han nå i mars skal ut på turné sammen med et annet av Pattons sideprosjekt, det mildt sagt overrumplende bandet Fantômas. Dette tyder da på mye energi, og overskuddet er altså manifestert med "MECD", som IKKE bærer preg
av å være noe hastverksprosjekt. Dette er en plate som fortjener og krever mange runder i CD-spilleren,
og det er veldig få artister som klarer å kombinere eksentrisitet og meloditeft på den måten Kaada har prestert her. Den anbefales herved; og ikke bare til mennesker som har en hang til sonisk eksperimentering..

Av Jørgen Hegstad, musikkprodusent NRK Petre


Publisert 02.02.2004 16:13 - Oppdatert 15.03.2004 13:29


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no