Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Stakk av med seieren

Innbytter Mansiz ble kampens helt da han tidlig i første ekstraomgang sendte ballen i mål og Tyrkia til semifinale i VM på bekostning av Senegal.

Publisert 22.06.2002 13:12. Oppdatert 22.06.2002 15:48.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Sjur Kvamme og Hallvard Notaker

Dueller og ballett (bildegalleri)
Entusiasme i flagg og farger (bildegalleri)

Tyrkerne jublet hemningsløst etter at avansementet ti lsemifinalen var sikret. (Foto:Ian Waldie /Reuters)

Senegal - Tyrkia 0-1

Dermed klarte ikke Senegal å bli det første laget fra Afrika som når en semifinale.

Det kan Senegal takke seg selv for. Laget var mye tammere enn det har vært tidligere i VM, og selvom også Senegal spilte seg til endel sjanser var det Tyrkia som var klart best.

Laget pøste på med folk framover på banen og skapte imponerende mange målsjanser. At det sto 0-0 etter 90 minutter gav et helt feil bilde av kampen. Tyrkia burde avgjort i ordinær tid, men når det først stod uavgjort kunne resultatet like gjerne vært 3-3.

Det som skulle bli tungen på vektskåla var innbyttet av Mansiz i kampens 67.minutt. Han var en konstant trussel mot Senegals forsvar, og det var fullt fortjent at han sendte Tyrkia til semifinale mot Brasil.

1.ekstraomgang:

MÅL!! 94.min: Davala stormer fram på høyrekanten og på volley setter Mansiz ballen utagbart i mål. Dermed er Tyrkia klare for semifinale mot Brasil.

93.min: Tyrkia skyter på returen etter den andre corneren, men ballen går utenfor.
92.min: Tyrkia får corner som ender i en ny corner.
91.min: Camara går rett i angrep, men raidet ender med at ballen går over dødlinja.
91.min: Senegal sparker igang første ekstraomgang.

2.omgang

Omar Daf redder headingen fra Yildiray Basturk (foran) på streken (Foto: Jim Bourg/Reuters).
90+3.min: Dommeren blåser for full tid. Nå venter ekstraomganger med golden goal.
90+2.min: Diouf får ballen i feltet, men Tyrkia får avklart.
90+2.min: Camara skyter fra 17 meter, men keeper holder skuddet.
88.min: Davala skyter fra skrått hold, men kanonskuddet går utenfor.
85.min: Tyrkia har fortsatt initiativet i kampen, men tempo er nå skrudd litt ned.
80.min: Alpay gjør en hårreisende "knottene-først-takling", men blir selv liggende og må bæres ut av banen. Men han slipper kort.
79.min: Mansiz faller i feltet etter en skulder mot skulder situasjon. Dommer gjør ingenting, men det var tydelig at Mansiz prøvde å få straffe.
76.min: Bastyrk kommer alene igjennom, men kommer litt for skrått på mål og må legge inn. Det gjør han svært dårlig og dermed misbrukes en stor sjanse.
74.min: Mansiz har fart i beina og virker frisk på Tyrkias høyrekant. Han kommer på et løp, men blir avblåst for offside.
69.min: Innbytter Mansiz kombinerer flott og skyter like over på lobben sin fra 17 meter.
65.min: Tyrkia presser på og Senegal har ikke hatt noe å gi de siste minuttene.
Emre danser med Khalilou Fadiga.(Foto: Ian Waldie/Reuters)
61.min: Det vil seg ikke for Sükür. Nok en gang er han litt for sen på et innlegg fra kanten.
58.min: Fadiga stormer framover, men en misforsåelse med Diouf gjør at innlegget ikke når spissen.
57.min: Sükür når nok en gang akkurat ikke ballen etter et herlig innlegg fra kanten.
54.min: Bastyrk løper seg gjennom hele Senegals forsvar og alene med keeper får han skutt, men en forsvarspiller når fram i siste liten og får kastet seg fram og blokkert.
52.min: Diouf skrur et frispark fra 20 meter like over krysset.
50.min: To innlegg blir slått inn i Tyrkias felt, men ingen av dem når en senegaleser.
48.min: Tyrkia spiller seg gjennom Senegals forsvar, men i det Sas skal skyte er det tre spillere som blokkerer.
46.min: Andreomgang har startet.

PAUSE

Alpay Ozalan i duell med Bouba Papa Dioup (Foto: Ian Waldie/Reuters).
45.min: Diouf er alene med keeper, men skal på død og liv drible av nok en mann før han skyter. Det var ikke spesielt lurt siden han ikke klarer avdriblingen og dermed mister ballen.
44.min: På den påfølgende corneren triller ballen på bakken gjennom hele feltet uten at noen klarer å få en fot på den.
43.min: Bastyrk blir nydelig spilt gjennom. Alene med keeper header han forbi og mot mållinja. Men en Senegal-forsvarer kommer stormende til og redder ballen på mållinja.
40.min: Tyrkia kommer 3 mot 1, men Sas
Bülent Korkmaz og El Hadji Diouf kjemper om ballen (Foto: Pawel Kopczynski/Reuters)
roter med ballen og får ikke skutt. Nok en stor sjanse!
38.min: Tyrkia kommer rundt på kanten og slår et flott innlegg. Ballen går forbi en utspilt keeper, men også forbi Sükür som kommer stormende inn i feltet. Stor sjanse.
36.min: Emre er tilbake på banen etter en tur på sidelinja.
34.min: Emre ligger nede med en skade i låret og det er pause i spillet.
32.min: Tyrkia fortsetter presset uten å skape flere sjanser foreløpig.
26.min: En kjempepasning når Sükür som løper alene mot keeper. Men han stopper opp og blir tatt igjen av Senegals forsvar. Han får allikevel nok en kjempemulighet når han sekundet etter befinner seg på blankt mål fra fem meter. Men han klarer på mirakuløst vis å la ballen trille under foten sin på innlegget.
25.min: Diatta når nesten frisparket fra Fadiga, men alene med keeper treffer han ikke ballen.
23.min: Diouf sender en herlig gjennombruddspasning til Fadiga som stormer mot mål. Innlegget hans blir blokkert og returen skyter han selv utenfor.
19.min: Et Senegal-innkast kommer inn i feltet og Fadiga får kjempetreff fra 10 meter. Men skuddet treffer Camara som står på målstreken og redder et soleklart Senegal-mål. Diuof pirker returen i mål, men da er det allerede blåst for offside siden det første skuddet traff Camara.
17.min: Camara kommer til skudd fra 18 meter, men skyter rett på keeper.
14.min:Tyrkia har åpnet svært bra og finner hverandre godt med en-touch pasninger.
11.min: Begge lag veksler for øyeblikket på å ha ballen på midtbanen.
8.min: Diouf kommer seg fri på høyrekanten og får lagt inn. Ballen når en senegaleser, men Tyrkia får ryddet opp.
7.min: Bastürk står alene i feltet, men rekker ikke skyte før Cisse snapper ballen.
5.min: Tyrkia spiller en lang ball inn i sekstenmeteren, men Malick Diop viser stort stopperspill når han hindrer skudd på mål.
4.min: Diouf finter inne i feltet, men sklir i det han skal skyte. Kunne blitt en veldig stor målsjanse.
3.min: Tyrkia kommer på løp og får lagt inn i feltet, men Senegal avklarer.
1.min: Senegal sparker kampen i igang.