Tyrkia var det klart beste laget frem til 1-0-scoringen, men da våknet Costa Rica.

Publisert 09.06.2002 10:42. Oppdatert 09.06.2002 14:32.
ALT OM:
Av Hallvard Notaker og Kristian Elster

Se bildene av supporterne
Se bildene av målene og jubelen

I en dramatisk og underholdende 2.omgang, ble Costa Rica farligere og farligere, og utlikningen til 1-1 var fullt fortjent.
Winston Parks jubler etter utligningen. Foto: Jason Reed/reuters

Tyrkia trenger nå seier mot Kina i sin siste kamp, og er avhengige av at Brasil slår Costa Rica. De må også skaffe seg bedre målforskjell enn Costa Rica for å gå videre.

Dagens kamp ble preget av et revansjelystent tyrkisk lag, som sørget for enveiskjøring helt til resultatet endelig kom. Etter Tyrkias scoring tok Costa Rica over kampen og kom til mange store sjanser.

- Dette var en bitter skuffelse. Vi spilte for seier, men noen av våre spillere ble trøtte mot slutten. Costa Rica spilte mer offensivt, skapte sjanser og fikk et mål, sa Tyrkias landslagssjef Senol Gunes.

Costa Rica -Tyrkia 1-1

2.omgang

SLUTT
90 min: Tyrkia misbruker en stor sjanse, Costa Rica kontrer, og målscorer Parks brenner en enda større sjanse. Enormt tempo i sluttminuttene av kampen.
MÅL! 86 min: Winston Parks dunker inn en ball som spretter fritt i Tyrkias 16-meter etter et innlegg.
Emre Belözoglu gjør 1-0. Foto: Jason Reed/reuters

85 min: Keeper Rüstü og Wright i duell langt ute i straffefeltet etter en corner. Ender med at begge går over ende, frispark til keeperen, og begge ler og tar hverandre i hendene.
83 min: Kampen bølger frem og tilbake. Begge lag er nær ved å skape store målsjanser.
79 min: Hårreisende offsideavblåsning mot Costa Rica-spiller på vei alene mot mål fra 40 meter. Tredje gang samme assistentdommer vinker feil mot Costa Rica.
75 min: Tyrkia i et sjeldent angrep etter målet. Sender bare tre mann frem, det er Costa Rica som fører kampen nå.
65 min: Tyrkia sliter med raske og ballsikre costarikanere. Ny stor sjanse, keeper Rüstü er heldig på et skudd fra kloss hold i spiss vinkel på sin høyre side.
62 min: Costa Rica har giret om og spiller gnistrende angrepsfotball. Ny stor sjanse.
61 min: Nytt godt angrep fra Costa Rica, men avslutningen er et sleivskudd.
60 min: Costa Rica viser angrepsvilje og kommer til en brukbar sjanse. Assistentdommeren vinker for andre gang på kort tid feilaktig for offside.
56 min: MÅL! Emre Belözoglu skyter fra 10-11 meter, skuddet blokkeres, han vinner ballen tilbake, vender og legger ballen i keepers venstre hjørne. Fortjent ledelse.
51 min: Costa Rica kommer seg endelig i angrep, og Ronald Gomez fyrer av fra god posisjon på 16-meteren. Skuddet går over og tilside for mål.
50 min: Tyrkia har hatt flere skudd og sjanser i begynnelsen av 2.omgang.
47 min: Hakan Sükür stusser et innlegg bakover, men forbi mål.
46 min: Tyrkia går rett i angrep. De må ha poeng for å holde seg i VM.

1.omgang

47 min: Kampen bølger frem og tilbake etter å ha åpnet seg de siste minuttene av omgangen.
37 min: Rüstü halter og tar seg til låret, som kan ha fått en strekk. Tyrkias reservekeeper varmer opp.
35 min: Tyrkias keeper Rüstü er ute på 16-meteren for å klarere, men roter det til for seg og må sparke vekk ballen liggende. Ser ut til å skade seg på baksiden av låret.
33 min: Centeno fører ballen inn i Tyrkias 16-meter, men skyter over fra 10-11 meter. Costa Ricas største sjanse hittil.
24 min: Hasan Sas somler med ballen på 5-meteren og skuddet blir blokkert. Mange tøffe taklinger de siste minuttene.
21 min: Tyrkia fortsetter å gå rett i angrep og kommer ofte innenfor Costa Ricas 16-meter, uten å komme til avslutning.
20 min: Costa Rica-forsvarer Martinez kommer på banen med hodet surret inn i bandasje etter å ha fått et kutt over øyet da en tyrkisk spiller sparket ham i ansiktet.
14 min: Ergün legger inn, Hakan Sükür rekker bare nesten frem. Tyrkia fortsetter å presse høyt.
11 min: Umit Özat skyter et par meter utenfor på et hardt frispark fra 25 meter.
9 min: Costa Ricas Paolo Wanchope skyter over fra venstre i straffefeltet. Kampens første sjanse.
5 min: Tyrkia har initiativet i kampen, men ingen målsjanser så langt.
1 min: Kampen er i gang.