Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Ett poeng med ti mann

Afrikas nye helter svingte fra skitne triks til storspill. Diao ble både helt og syndebukk etter først å ha scoret for så å bli utvist.

Publisert 06.06.2002 08:19. Oppdatert 06.06.2002 10:58.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Av Sjur B. Kvamme og Svein Strømnes

Danmark - Senegal 1-1

Se bildene fra kampen
Se bildene av fansen

Dommeren har hatt mer enn nok å gjøre med å stagge aggressive spillere. (Foto: Jason Reed/Reuters)
Senegal utmerket seg i førsteomgang med tjuvtriks og allerede etter ti minutter burde Fadiga vært utvist. Men en albue i ansiktet og et "Beckham-spark" førte kun til gult kort.

For det var Danmark som ville spille fotball i starten av kampen. Laget hadde trykket og allerede etter et kvarter fikk laget korrekt straffe når Tomasson ble overfalt i feltet. Han var selv iskald eksekutør.

I andreomgang var det et nytt Senegal som kom på banen. Igjen så vi de lekne og lekre tendensene fra Frankrike-kampen og allerede etter syv minutter satt utligningen i nota.

Et av VMs beste angrep, der halve Senegals lag var innblandet i en-touch spill fra egen sekstenmeter, endte tilslutt hos Diao som frekt satt ballen tilside for keeper med yttersiden av høyrefoten.

Senegal fortsatte å presse gjennom kampen, og nå var det Danmark som ikke fikk til stort. Men ti minutter før slutt setter Diao knottene rett i leggen på Henriksen. Han får fortjent sitt andre gule kort og må forlate banen.

Men selv med en mann mer klarer ikke Danmark å komme seg til noen målsjanser de siste ti minuttene og kampen ebber ut med 1-1. Dermed er det forsatt helt åpent hvilket av lagene Danmark, Senegal og Frankrike som går videre fra gruppe A.

NRK.no fulgte kampen

SLUTT
89.min: Danmark har ikke klart å skape et ordentlig trykk, selvom Senegal har en mann mindre på banen.
84.min: Diouf finter nede ved dødlinja og får lagt inn, men en dansk forsvarer header unna.
80.min: Målscorer Diao utvises etter sitt andre gule kort. Han setter knottene i beinet til Henriksen.
77.min: Stor sjanse til Danmark. Mye rot inne i straffefeltet og kanskje skulle Danmark hatt straffe. Uansett får de tilslutt skutt, men skuddet blir blokkert.
70.min: Diouf fører ballen framover på banen og ut til kanten av sekstenmeteren. Med to mann på seg spiller han en stikker til S. Camara som alene med keeper setter ballen i nettveggen.
67.min: Danmark har kommet mer med i kampen igjen, men det har ikke vært noen store sjanser de siste minuttene.
58.min: Senegal kontrer nok en gang. Fra spiss vinkel setter Fadiga ballen midt i fanget på keeper. Ny stor sjanse!

MÅL!! 52.min: En perfekt utført kontring fra Senegal ender hos Diao som drar seg fri og setter ballen tilside for keeper med yttersiden av høyrefoten.

48.min: Innlegg fra venstrekanten, Dioup får headet, men ballen går over tverrliggeren fra god posisjon.
47.min: Senegal kontrer, men Danmarks forsvar får ordnet opp.

Pause

43.min: Senegal får to avslutninger før pause. Først et skudd fra Fadiga og så en heading fra Diao, men de renner ut i ingenting.
38.min: Gravesen skyter fra 20 meter, keeper klarer ikke holde, men Tomasson når akkurat ikke fram på returen.
32.min: Senegal slår ballen inn i boksen og er nære ved å få en kjempesjanse, men Senegals spiller bommer på ballen.
28.min: Senegals superspiss, El-Hadju Diouf, har vist seg fram med etpar tekniske lekkerbiskener, men har sålangt ikke kommet seg til noen farligheter.
26.min: Grønkjær har vært på farten på Danmarks venstrekant etpar ganger, men innleggene har ikke nådd fram.
20.min: Tomasson setter ballen iskaldt i mål, men er avblåst i trekket før for å ta med seg ballen med skulderen. En tvilsom avgjørelse og han får i tillegg gult kort.
19.min: Senegal på farten inne i Danmarks sekstenmeter. Først heades det på en corner og så blir Senegal avblåst for offside etter et skudd.

Jon Dahl Tomasson scorer sikkert på straffesparket. (Foto: Petar Kujundjic/Reuters)
MÅL!! 15.min: Tomasson går selv fram og setter straffen sikkert i mål. Sylva slenger seg riktig vei, men når ikke fram.

14.min: Tomasson blir regelrett kneet i ryggen innenfor sekstenmeteren og får straffespark.
10.min: Knuffing på banen. En danske ligger nede og flere spillere er borte og vil si sin mening til dommeren. Fadiga har vist seg fram som en som driver med skitne triks og får endelig gult kort.
7.min: Thomasson stormer fram på en gjennombruddspasning, men Sylva snapper ballen rett før Thomasson når den.
3.min: Sylva er ute på dribletur utenfor Senegals sekstenmeter. Keeperen finter av en spiller før han beiner ballen opp på banen.
1.min: Kampen er i gang!