Samleside: FOTBALL-VM 2002 - TYRKIA

Tyrkias trener best

Tyrkias Senol Gunes er kåret til den beste europeiske landslagstreneren under fotball-VM av det europeiske fotballforbundet UEFA.

Tidenes raskeste

Hakan Sükür scoret tidenes raskeste VM-mål da han etter bare 11 sekunder gav Tyrkia 1-0 mot Sør-Korea i VMs bronsefinale.

Bronse etter sjokkstart

VM-historiens raskeste mål var med på å hjelpe Tyrkia til bronsemedalje i fotball-VM.

Tuppet Brasil til finale

En frekk tupp fra Ronaldo sendte Brasil til VM-finalen etter at de slo Tyrkia 1-0.

Beordrer TV-fri

Tyrkias statsminister Bülent Ecevit har gitt beskjed til alle offentlig ansatte i landet om at de kan ta fri når Tyrkia møter Brasil i VM-semifinalen.

Stakk av med seieren

Tyrkia brente sjanse på sjanse mot Senegal i ordinær tid, men en innbytter sendte laget til himmels og semifinale på golden goal.

Fikk tyrkisk pepper

Tyrkia er klar for kvartfinalen, mens VM-eventyret er over for hjemmelaget Japan.

Tyrkiske spillere i dødsangst

Tyrkiske VM-spillere i fotball var i dødsangst på flyet mellom Sør-Korea og Japan. Turbulens gjorde at flyturen ble et mareritt.

Tyrkia bestemte alt

Kina kunne like gjerne kjempet mot vindmøller som med de ti spillerne de hadde igjen etter at dommeren hadde gitt VMs billigste røde kort. Kampen var over etter ni minutter.

Sent mål Costa dyrt

Tyrkia var overlegne og tok fortjent ledelsen tidlig i 2.omgang. Da våknet Costa Rica.