skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 8: 17.10 kl 22.30, NRK1. Reprise lørdag kl. 18.50, NRK2

Selvbiografien

En bestselger, en dogmeskuespiller og en feministlegende står på menyen i høstens siste program. Hans Olav Brenner har vært i Danmark og forsynt seg av bestselgerlisten. Der finner vi tre forfattere som alle tar i bruk erfaringer fra sitt eget liv for å fortelle gripende historier.

Publisert 16.10.2006 14:01. Oppdatert 17.10.2006 09:45.
Ib Michael. Foto: NRK
Feministen og forfatteren Suzanne Brøgger er nærmest en kultfigur, kjent langt utenfor Danmarks grenser. Hun er aktuell med huspostillen "Sølve"; en erindringsbok over hennes 30 årige forfatterskap og 8000 års danmarkshistorie! Bokprogrammet møter henne hjemme, i en nedlagt skolebygning på Vest-Sjælland.

Ib Michaels romanen "Blå bror" handler om gymnasietid i Roskilde på 60-tallet. Ib Michael tviholder på at han har skrevet en fiksjon, men publikum og anmeldere lar seg ikke overbevise.

Knud Romer. Foto: NRK
Knud Romer er den suksessriske reklamemannen som hengte ut sin største kunde i Berlingske Tidende og endte på bar bakke. Han hadde også en stor rolle i Lars von Triers dogmefilm "Idiotene". Den gjennomført selvbiografiske boka har vakt furore i Danmark fordi den slår hull i forestillingen om dansker som tolerante og vennlige.
Suzanne Brøgger. Foto: NRK


Myriam Bjerkli heter vinneren av Bokprogrammets diktkonkurranse. Som premie har Bokprogrammet lyd- og billedlagt diktet hennes, til glede for vinneren og seerne.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no