skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 7: 10.10, NRK1. Reprise lørdag kl 18.50 i NRK2

Kunsten å overdrive

Ari Behn, Tomas Espedal og Olav Kristiseter står bak tre av høstens mer ekstreme bøker. Overdrivelse kan være en betegnelse både på Espedals "Gå", Kristiseters "Blodlenka" og Ari Behns "Entusiasme og raseri". Er det kun ved å overdrive at vi kan fortelle noe om den verden vi lever i?

Publisert 09.10.2006 15:24. Oppdatert 10.10.2006 16:56.
Olav Kristiseter
Ari Behns "Entusiasme og raseri" er en bok om grenseløse overdrivelser. Det er romanen om Kryx og om Vera Sara, om Norge og Las Vegas, om suksess og katastrofe og et liv som elsket og beundret.

Hans Olav Brenner møter Ari Behn om natten, etter stengetid på Theatercafeen i Oslo. Stedet er med i boken, og det er også stedet hvor han sammen med to venner erklærte seg som "den nye vinen" i 1993 - og ble utestengt på livstid.

Ari Behn. Foto: NRK
I Tomas Espedals bok "Gå" møter vi mannen som går hele tiden, enten det er fra noe eller til noe – men aldri tilbake. Han forlater alt, og går hele tiden.

- Kunsten er å gå og gå, men ikke tilbake, sier Tomas Espedal. Foto: NRK
Olav Kristiseter bor også i Bergen, og hans roman "Blodlenka" handler om ekstremt voldelige forhold i en familie. I bøker må det skje noe hele tiden, og det som skjer skal være skikkelig rått. Det er gjennom overdrivelse vi kan komme til erkjennelse, og det er bare i ekstreme situasjoner vi lærer, mener Kristiseter, som føler seg i slekt med Ari Behn, fordi han også er passelig ekstrem.

Møt tre forfattere fra randsonen - i denne utgaven av Bokprogrammet!


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no