skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 9: 21. mars 2006

Thrilleren

Krimbøker er action og spenning, men hva preger den psykologiske thrilleren? Karin Fossum og Karin Alvtegen er to av Nordens mest anerkjente forfattere av psykologisk krim. Bokprogrammet har ført dem sammen for å finne ut mer om sjangeren.

Publisert 20.03.2006 19:56. Oppdatert 23.08.2006 12:14.
Karin Alvtegen
Selv om norske Karin Fossum og svenske Karin Alvtegen er mestere i å skrive psykologisk krim, er begge aktuelle med bøker som ikke er krim i vanlig forstand. Men - hva er egentlig krim? Kanskje har en av Fossums store beundrere, som sitter innelåst på Bredtvet kvinnefengsel, også en mening om det.

Vi besøkte den unge danske krimforfatteren Christian Jungersen i Dublin, og ble møtt med forundret nysgjerrighet fra byens innbyggere da vi konfronterte dem med begrepet påskekrim.
Karin Fossum. Foto: NRK


Knut Hoem kaster sitt skråblikk på de to tennisgigantene Bjørn Borg og John McEnroe, og gir oss et uforglemmelig gjensyn med en æra som for lengst er over. I ukas romanfigur tolker tegneren Inga Sætre Jo Nesbøs antihelt Harry Hole.

At den islandske landnåmsboka kan forandre noens liv kan virke underlig, men vi har faktisk møtt mannen.

Ondskapen som gjør noen skyldig i folkemord ligger latent i oss alle, mener Christian Jungersen. Foto: NRK
Dette er sesongens siste sending av Bokprogrammet, men vi er tilbake i slutten av august. I mellomtiden har vi to oppgaver til dere: Send et brev eller en e-post og fortell oss om boken som forandret ditt liv. Og skriv et dikt og send det til oss før 1. juli. Vi filmatiserer det beste diktet, og sender det i Bokprogrammet til høsten.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no