skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 4: 19.09. reprise lørdag 23.09, kl. 18.50, NRK2

Historier fra virkeligheten

Arne Heli var en av de første som sto fram som homoseksuell i Norge, Bente Lyon var horemamma og Randi Magnussen er schizofren. Nå har de skrevet bøker om livet sitt, men hvorfor forteller de disse historiene, og hva får vi ut av å lese dem?

Publisert 18.09.2006 15:27. Oppdatert 20.09.2006 10:42.
Arne Heli
Homsepioneren Arne Heli gikk bort i august i år, 81 år gammel. Bokprogrammet intervjuet ham kort tid før han døde. Han var den første i Norge som kom ut av "skapet". Han var med på å starte den norske avdelingen av Forbundet av 1948 og kjempet mot kriminaliseringen av homofili. Nå har han gitt ut historien om sitt liv: "Åpen om det forbudte".

I boka "Horemamma" forteller Bente Lyon om sin storhetstid som bordelldronning i Oslo. Bokprogrammet møter henne hjemme i hybelleiligheten på Tofte, og tar henne med på bytur i Oslo, der hun får et nostalgisk gjensyn med gamle trakter.
Randi Magnussen. Foto: NRK


Randi Magnussen har levd hele sitt voksne liv som schizofren. I boka "Randis verden" får vi et innblikk i hennes liv.

Bente Lyon - fra horemamma til forfatter. Foto: NRK
Hamsun-biografen Ingar Sletten Kolloen oppsumerer bøkene i kveldens program, og han har sterke meninger om hvilke av disse bøkene som fortjener vår oppmerksomhet.

Det er mange som har hatt en strevsom barndom, men det er ikke alle som hevner seg på foreldrene sine like sterkt som forfatteren Michel Houellebecq, mener Knut Hoem i Ukas skråblikk.

bokprogrammet@nrk.no

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no