skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 6: 3. 10, NRK1, reprise søndag kl 18.55, NRK2

Hva skjer i Nord-Norge?

"Hva skjer i Nord-Norge?" er tittelen på en 40 år gammel bok av samfunnsforskeren Ottar Brox. Nå har Morten M. Strøksnes fulgt opp og skrevet en samling tekster om en fysisk og mental reise gjennom Europas ytterste utkant.

Publisert 02.10.2006 13:44. Oppdatert 03.10.2006 12:51.
Heine T. Bakkeid
Boka til Brox var en studie i norsk utkantpolitikk, og fungerte som en brannfakkel i debatten rundt den regionale utviklingen på 60-tallet. Journalist, idéhistoriker og forfatter Morten M. Strøknes har brukt samme tittel på boka si, men har et litt annet innhold. Bokprogrammet førte de to sammen i håp om å få svar på deres felles spørsmål.

Borkenes i Troms er hjembygda til debutanten Heine T. Bakkeid som har skrevet boka "Uten puls". Vi møtte ham i et vakkert Nord-norsk landskap som står i sterk kontrast til bokas skildring av et dystert og brutalt ungdomsmiljø der dop, selvmord og heavy metal står sentralt.
Ivar Enoksen. Foto: NRK


Ottar Brox og Morten M. Strøknes. Foto. NRK
Verken Brox, Strøksnes eller Bakkeid bor i Nord-Norge lenger, men det gjør filmskaperen og forfatteren Ivar Enoksen. På vakre Senja får vi både lytte til stillheten og et lite innblikk i en viktig del av krigshistorien gjennom boka hans "Tusen glemte menn". Dette er historien om de tusen sivile som var avgjørende for de alliertes kamp i Nord-Norge i 1940.

At Erich Fromms bok "Om kjærlighet" virkelig kan gi nytt liv, får du også oppleve i denne utgaven av Bokprogrammet.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no