skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 8: 14. mars 2006

Det nye Norge

Forholdet mellom vesten og den muslimske verden er et hett tema om dagen. Nederlandsk-somaliske Ayaan Hirsi Ali er krass og kompromissløs i boken "Krev din rett!", mens norske Nazneen Kahn-Østrem går for forsoning i boka med den uforsonlige tittelen "Min hellige krig."

Publisert 13.03.2006 13:24. Oppdatert 23.08.2006 12:13.
Ayaan Hirsi Ali
Den norske forfatteren og journalisten Nazneen Kahn-Østrem og den somalisk-nederlandske forfatteren og parlamentsmedlemmet Ayaan Hirsi Ali er helt uenige om hvordan de to verdenene kan nærme seg og forstå hverandre. Hirsi Ali mener at islam som religion i seg selv er voldsfremmende og kvinnefiendtlig, og er ikke lenger muslim selv. Kahn-Østrem er troende og nekter å gi fra seg sin muslimske tro fordi den er så nært knyttet til hennes identitet som menneske.

Nazneen Kahn-Østrem. Foto: NRK
I Bokprogrammet møtes de to forfatterne til diskusjon om hvordan vi skal, eller bør, forholde oss til den aktuelle konflikten mellom vesten og den muslimske verden.

Forfatteren Adelheid Seyfarth er født i Norge med kenyansk far. Hun bor i den lille bygda Svullrya på Finnskogen. Bokprogrammet møter henne på bygdas litt spesielle bokhandel for å snakke om hennes bok "Fars hus".

Adelheid Seyfarth er kjendis på Finnskogen. Foto: NRK
Knut Hoem kaster et skrått blikk på forfatteren og kranglefanten Georg Johannesen, som gikk bort for kort tid siden. I ukas romanfigur tolker skuespilleren Geir Kvarme romanfiguren Erlend fra Anne B. Ragdes siste bok "Berlinerpoplene".

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no