skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Program 3: 12. september 2006

Skurker og helter

Vi skal til de store pengenes skjulte verden. Vi møter et virkelighetsnært finanseventyr i romanform, vi får vite alt om Dag Solstad og medaljens forside, mens amerikanske Barbara Ehrenreich viser oss kapitalismens baksider. Vi møter næringslivets skurker og helter - i bokform.

Publisert 11.09.2006 13:40. Oppdatert 20.09.2006 10:45.
Kjell Ola Dahl. Foto: NRK
Kjell Ola Dahl har skrevet en nøkkelroman om norske næringslivsledere på 70-tallet. Dette er en krønike om en norsk finansverden som har hatt stor betydning for samfunnsutviklingen i Norge, men som ikke mange har beskrevet før. Selv mener Dahl at norsk næringsliv har fått altfor lite oppmerksomhet i norsk litteratur.

Mens Kjell Ola Dahl er opptatt av at næringslivstopper ikke alltid tjener penger på lovlig vis, legger Kristian Ilner vekt på grundere som samfunnsbyggere. I en ny biografi hevder han at skipsreder Hilmar Reksten ikke har fått den hederen han fortjener. Han var en av Norgeshistoriens aller største reder. Han begynte med to tomme hender - vant hele verden - og tapte alt igjen.
Barbara Ehrenreich. Foto: Scanpix


Hilmar Reksten begynte med to tomme hender, vant hele verden, og tapte alt igjen. Foto: NRK
I tillegg skal det handle om hvordan amerikanske Barbara Ehrenreich avdekker kapitalismens baksider i sin nye bok. Vi ser også bakover i tid, og minnes Dag Solstads kontroversielle bok om Aker-konsernet.

Vi får også se hvor viktig Daniell Quinns "Ishmael" har vært for en av våre seere.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SENDINGENE

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no