skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Tror bin Laden slapp unna

USA konkluderer med at Osama bin Laden var i Tora Bora-fjellene da flybombingen begynte 30. november i fjor, men at han unnslapp fordi det ikke ble satt inn bakkestyrker.

Publisert 17.04.2002 09:12. Oppdatert 17.04.2002 22:13.
Amerikansk etterretning har informasjon som peker i retning av at bin Laden faktisk var i Tora Bora da angrepet ble innledet, men at han flyktet derfra senest 10. desember, skriver Washington Post.

USA tror Osama bin Laden oppholdt seg i Tora Bora-fjellene, men at han greide å flykte.
Opplysninger om dette er kommet fram under avhør av Al Qaida-fanger og andre etterretningskilder. Fangene har
uavhengig av hverandre fortalt at bin Laden 3. desember holdt en tale til sine tropper som gjemte seg i fjellhuler og tunneler.


General feilbedømte

At bin Laden slapp unna, beskrives av etterretningskilder som et stort nederlag for USA. Det skal være en utbredt oppfatning at den amerikansk generalen som ledet operasjonen i Afghanistan, Tommy Franks, feilbedømte interessene til USAs afghanske allierte. Disse oppfylt ikke sine løfter, og skal ha latt sjansen gå fra seg til å pågripe bin Laden.

- Al Qaida innrømmer

Suleiman Abu Ghaith, som også tildligere har fremstått som talsmann for Osama bin Ladens Al Qaida-nettverk, sier i et fjernsynsopptak som ble sendt på saudiarabisk TV i kveld, at det var Al Qaida som stod bak angrepene mot USA 11. september i fjor.

Innspillingen av videoen ble ifølge TV-selskapet Middle East Broadcasting Center trolig påbegynt i desember.

I opptaket sier Ghaith: "Vi rammet sjefen over de vantro på hans egen grunn", og "Gud beordret oss til å terrorisere de vantro, og vi terroriserte de vantro".(NRK-NTB-Reuters)





Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no